Explozie într-un bloc din Galaţi, soldată cu moartea unui copil

Andrei Stan
Miscellanea / 19 martie 2017

Explozie într-un bloc din Galaţi, soldată cu moartea unui copil

Actualizare 13:25 Explozia din blocul de garsoniere s-a produs de la o ţigară

Explozia din blocul de garsoniere din Galaţi, în urma căreia a murit o fetiţă de un an şi jumătate şi au fost rănite alte patru persoane, dintre care doi copii, s-a produs în momentul în care un bărbat şi-a aprins ţigara în locuinţa unde se produsese o acumulare de gaze, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, potrivit Agerpres.

Chiriţă a precizat că, din datele strânse în ancheta deschisă de pompieri, explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze într-un apartament, cel mai probabil provenit de la o butelie defectă. Explozia s-ar fi declanşat în momentul în care proprietarul a încercat să îşi aprindă o ţigară.

Vecinii bărbatului din cauza căruia s-a produs explozia susţin că omul consuma frecvent băuturi alcoolice. Informaţia nu a fost însă confirmată de autorităţi.

Sâmbătă noaptea, şase locatari din blocul afectat au dormit la Centrul de Primiri Urgenţe a Primăriei Galaţi, în timp ce alţii au înnoptat la rude ori prieteni. Doar locatarii de la parter, etajul I, II şi parţial III s-au reîntors în apartamente.

Eugen Chiriţă a adăugat: ''Se fac analize pentru a se vedea dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată. Pentru siguranţă, au fost scoase din bloc toate buteliile din apartamente. În total am expertizat 21 de apartamente cu distrugeri, din care cinci au distrugeri masive. Este vorba de structura de rezistenţă şi planşeele de la etajul III. La etajul IV, din cauza suflului exploziei, plafonul s-a ridicat şi apoi a coborât, iar din trei garsoniere, acum e doar una. Pereţii despărţitori sunt dărâmaţi. Colegii mei au vorbit cu proprietarul în al cărui apartament s-a produs explozia şi acesta a spus că şi-a aprins o ţigară, după care nu mai ştie nimic".

La faţa locului s-au aflat, astăzi, primarul, prefectul, jandarmi şi pompieri. De asemenea, preotul Daniel Zlate, de la Parohia Sf. Ana, a adus, împreună cu câţiva enoriaşi, pungi cu alimente pe care le-a împărţit locatarilor afectaţi.

În funcţie de concluziile specialiştilor, Primăria Galaţi va lua fie decizia alocării de fonduri pentru repararea apartamentelor afectate de explozie, fie alocarea de fonduri pentru găsirea de alte spaţii de locuit pentru familiile sinistrate.

Edilul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat: "Vom începe anchete sociale, pentru a vedea câţi oameni au nevoie de adăpost. Mâine (n.r. - luni) vom convoca din nou comandamentul de urgenţă pentru a se aloca sumele necesare din rezerva bugetară a primarului, pentru a pune în siguranţă structura imobilului sau pentru a aplica alte soluţii. (...) Suntem pregătiţi să le asigurăm acoperiş deasupra capului, să le oferim mâncare şi un trai decent, prin serviciul Asistenţă Socială a Primăriei Galaţi. Este adevărat, nu avem locuinţe de intervenţie sau necesitate, dar Primăria deţine apartamente în oraş. Vom vedea cum le putem atribui, pe o perioadă limitată, locatarilor".

------------

Un copil de un an a murit, iar patru persoane - doi copii şi doi adulţi - au fost transportate la spital, în urma exploziei produse, sâmbătă seară, într-un bloc din municipiul Galaţi.

Structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care autorităţile au luat decizia evacuării tuturor locatarilor, informează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în urma exploziei de la blocul G5, din cartierul Micro 19, un copil în vârstă de un an a decedat, iar alţi doi copii şi doi adulţi au fost transportaţi la spital.

Chiriţă a afirmat: "Există o victimă: un copil de un an, care a murit. Alţi doi copii sunt în stare stabilă şi doi adulţi, unul cu 20% arsuri şi unul politraumatizat, au fost transportaţi la spital".

El a mai spus că nouăsprezece apartamente ale blocului au fost afectate de suflul exploziei, iar cinci dintre acestea au fost distruse în totalitate.

Potrivit lui Chiriţă, structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care s-a decis evacuarea tuturor locatarilor.

Din primele cercetări reiese că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz de la o butelie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb