Exportatorii americani de whisky au probleme din cauza taxelor vamale din UE

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 august 2019

Exportatorii americani de whisky au probleme din cauza taxelor vamale din UE

Exportatorii de whisky din SUA depun eforturi ca să recupereze vânzările pierdute după ce livrările lor către Europa au scăzut cu 21% din iunie 2018 până în aceeaşi lună din 2019, potrivit datelor grupului industrial american Distill Spirits Council, citate de Reuters.

Aceste taxe au fost impuse în iunie 2018, moment la care distileria artizanală Mountain Laurel Spirits LLC din SUA a pierdut 10% din vânzări (overnight), în condiţiile în care distribuitorul său european a încetat să mai cumpere whisky-ul de secară premiat Dad's Hat din Pennsylvania.

"Am plecat de la o afacere marginal profitabilă, ajungând la break even (n.r. profit zero)", a declarat Herman Mihalich, proprietarul Mountain Laurel Spirits.

În cele 12 luni anterioare aplicării tarifelor, Statele Unite au exportat whisky şi bourbon de 757 de milioane de dolari. În perioada iulie 2018 - iunie 2019, exporturile au fost de 597 milioa-ne dolari. Livrările externe reprezintă o parte importantă din vânzările realizate de industria de whisky din SUA, care a generat venituri totale de 3,6 miliarde de dolari în 2018.

Conform Distilled Spirits Council, 63% din exporturile de whisky realizate de SUA au fos lovite de taxele impuse de Uniunea Europeană, China, Turcia, Canada şi Mexic (ca răspuns la tarifele aplicate de americani diverselor produse din regiunile amintite). În prezent, UE taxează cu 25% whisky-ul american.

SUA se pregătesc să aplice taxe vamale de până la 100% pe produse spirtoase de 1,8 miliarde de dolari din UE, ca pedeapsă pentru "ajutorul de stat ilegal" dat Airbus - competitorului european al gigantului american Boeing.

"Whisky-urile americane au devenit victime colaterale în acest război", potrivit lui Chris Swonger, directorul executiv al Distilled Spirits Council, audiat în Comisia de Comerţ din Camera Reprezentanţilor. Acesta a îndemnat Washington-ul să nu introducă noi tarife vamale întrucât industria de profil se teme că Europa va răspunde prin aplicarea de taxe şi mai mari.

Distilled Spirits Council estimează că, în situaţia în care disputa comercială UE - SUA se înrăutăţeşte, s-ar putea pierde între 11.200 şi 78.600 de posturi în sectorul băuturilor răcoritoare, al celor alcoolice şi ospitalităţii, care în prezent numără 2,4 milioane de americani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb