Exportatorii români beneficiază de o nouă facillitate de asigurare, ce acoperă 85% din pierderi

E.D.
Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2014

EximBank lansează o nouă facilitate de asigurare temporară a exporturilor pe piaţa Uniunii Europene şi a ţărilor OECD, destinată companiilor româneşti care se confruntă cu imposibilitatea acoperirii riscurilor comerciale şi politice de către asigurătorii privaţi, arată un comunicat al băncii remis astăzi redacţiei.

Potrivit documentului, acest tip de asigurare este destinat IMM-urilor exportatoare cu o cifră anuală de afaceri la export mai mică de 2 milioane de euro şi exportatorilor (atât IMM, cât şi companii mari) care realizează livrări către un singur debitor, în cazul în care perioada de expunere la risc (perioada de fabricaţie plus perioada de credit comercial) este mai mare de 181 de zile.

Asigurarea EximBank acoperă 85% din pierderile înregistrate ca urmare a producerii unor riscuri comerciale şi politice, iar perioada de expunere la risc este de maximum 2 ani. EximBank asigură o calitate a acoperirii corespunzătoare standardelor pieţei, respectiv acoperă numai riscurile justificate din punct de vedere economic, nefiind acceptată acoperirea cumpărătorilor cu întârzieri la plată.

Această facilitate, valabilă până la 31 decembrie 2016, intră în categoria ajutoarelor de stat şi a fost recent autorizată de către Comisia Europeană.

"EximBank a întreprins toate demersurile pentru a oferi exportatorilor români un instrument care să le asigure un grad ridicat de confort în derularea afacerilor cu parteneri din state UE sau OECD. Încercăm astfel să acoperim segmentul de piaţă lăsat liber de către asigurătorii privaţi ai creditelor la export care, în ultima perioadă, au diminuat limitele de credit pentru diferite ţări membre ale Uniunii Europene şi/sau membre ale OCDE şi nu mai oferă poliţe de asigurare pentru un singur risc. Facilitatea este disponibilă din această lună şi are un buget de aproape 8 milioane de euro până la finele lui 2016", a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank.

EximBank a dezvoltat şi oferă exportatorilor produse de asigurare care acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate.

Poliţele de asigurare ale EximBank preiau riscurile pe plan internaţional şi astfel companiile au posibilitate de a exporta cu încredere pe pieţe noi, de a angaja contracte mai mari, de a livra cu plata amânată sau de a obţine capital de lucru de la bancă.

Împreună cu subsidiara sa EximAsig - societate specializată în asigurarea riscurilor financiare şi a altor tipuri de riscuri complementare acestora - EximBank poate acoperi riscurile exportatorilor pe toate pieţele internaţionale, atât din Uniunea Europeană cât şi din zonele cu riscuri crescute din Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America Latină.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

EximBank a obţinut în primul semestru din 2014 un profit net de aproape 32 milioane lei, cu 29% mai mare decât în primele şase luni ale anului precedent. Volumul expunerilor noi acordate a totalizat, în primele şase luni ale acestui an, aproximativ 475 milioane lei, din care 90% au fost orientate către finanţarea companiilor. Portofoliului de credite nete al băncii s-a majorat cu 24% faţă de sfârşitul lui 2013, iar activele băncii au crescut cu 244 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb