Exporturile de ţiţei ale Rusiei în afara CSI s-au majorat cu 17,7%, în ianuarie

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 februarie 2007

Exporturile de ţiţei ale Rusiei către ţările din afara Comunităţii Statelor Independente (CSI) au depăşit 144 milioane barili (19,32 milioane tone metrice), în ianuarie, ceea ce reprezintă o creştere cu 17,7% faţă de luna ianuarie 2006, informează RIA Novosti, citată de Rompres. Exporturile către CSI, în special către Belarus, s-au redus cu 27,8%, ajungând la aproximativ 17 milioane barili, a indicat ministerul Industriei şi Energiei din Rusia.

Belarusul a impus o taxă de tranzit de 45 dolari pe tona metrică de ţiţei după ce Moscova a dublat preţul gazelor exportate către fosta republică sovietică. Producţia de ţiţei a crescut cu 4,4 la sută, producţia de gaze naturale a crescut cu 0,5 la sută, cea de cărbune cu 4,8 la sută, iar producţia de electricitate la hidrocentrale s-a majorat cu 16,2 la sută, în ianuarie, a mai precizat minis­terul citat. Producţia de electricitate la centralele nucleare s-a redus cu 4,4 la sută.

Rusia, al doilea mare producător mondial de ţiţei după Arabia Saudită, şi-a redus estimările privind propria creştere economică pe anul în curs la 6,05 procente, de la 6,2 procente, ca urmare a scăderii estimate pentru preţurile la ţiţei.

Ministerul Economiei a estimat, o reducere a preţurilor ţiţeiului la 55 dolari barilul, în anul 2007, de la 61 dolari barilul. Guvernul şi-a calculat bugetul după preţul ţiţeiului Ural, preţul de referinţă pentru întregul ţiţei rusesc. Uralul se tranzacţionează la momentul actual la 55 dolari barilul, cu şapte procente mai redus faţă de ţiţeiul din Golf tranzacţionat la Bursa de la New York.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb