Gala BURSA 2024
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea online cu tema "Exporturile, în primul rând!", în data de 25 februarie 2021, începând cu ora 10:00.
Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.
•Efectele pandemiei asupra exporturilor româneşti;
•Perspectivele exporturilor în absenţa finanţării pentru promovarea pe pieţele internaţionale;
•Propunerile exportatorilor pentru rezolvarea situaţiei actuale;
•Soluţiile autorităţilor la problemele exportatorilor;
•Alternative de finanţare/promovare pentru exportatori.
Mihai Daraban •“Diplomaţia economică poartă o parte din vină pentru adâncirea deficitului comercial”
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)
Diplomaţia economică are nevoie de o restructurare, susţine Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Domnia sa a explicat: "Este nevoie ca sistemul de diplomaţie economică, atât cel existent la Ministerul Economiei, cât şi de la Ministerul de Externe în integralitatea sa şi diplomaţii români să se axeze mai mult pe diplomaţie economică şi, dacă se poate, cei de la Ministerul Economiei să fie transferaţi chiar la CCIR pentru că vor răspunde mult mai eficient cerinţlelor mediului de afaceri de astăzi, pentru că în prezent aceştia răspund, din păcate, cerinţelor mediului de afaceri din trecut".
Mihai Ionescu •“Avem nevoie de o sumă care se pierde după virgulă, în limbajul celor de la finanţe”
Co-Preşedintele Consiliului de Export al României şi Preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR)
Singura speranţă a exportatorilor, în situaţia actuală, este adoptarea amendamentului depus la Legea bugetului de stat, care să "aducă lucrurile la normalitate", susţine Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi co-preşedinte al Consiliului de Export, explicând: "Amendamentul care s-a făcut la sugestia noastră de către fostul ministru al Economiei Ştefan Radu Oprea precizează clar că sursa bugetului nu va încărca deficitul bugetar, ci va fi din redistribuirea fondurilor alocate Ministerului Economiei, care sunt aproape de trei ori mai mari faţă de cele de anul trecut. Vorbim se 75 de milioane de lei credite de angajament şi 55 de milioane de lei credite bugetare. Este o sumă care se pierde după virgulă, în limbajul celor de la finanţe".
Costică T. Mustaţă •“Dacă nu vom fi prezenţi la târguri şi expoziţii internaţionale, nu vom exista”
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)
Ţara noastră trebuie să fie prezentă pe pieţele internaţionale, să participe la târguri şi expoziţii, declară Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), atrăgând atenţia că, în caz contrar, cei care ştiu ceva despre România "vor uita", iar companiile noastre nu vor mai găsi alţi parteneri externi. Domnia sa subliniază: "Dacă nu vom fi prezenţi pe pieţele internaţionale, la târguri şi expoziţii, nu vom exista. Trebuie să investim în aceste activităţi pentru ca mai târziu să intre în vistieria României, a societăţilor comerciale, banii care sunt rezultatul unei bune publicităţi, a unei externalizări a produselor şi serviciilor româneşti".
Cristina Chiriac •“Închiderea programului de export- lipsă de viziune şi strategie”
Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)
Dacă programul de export se va închide, atunci acest lucru va avea ca efect redimensionarea în sens negativ a multor companii care se bazau pe acest program, consideră Cristina Chiriac, fondatorul şi preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care apreciază că închiderea programului de promovare a firmelor româneşti pe pieţele internaţionale denotă lipsă de viziune şi de claritate. Programul de export este, în primul rând, dedicat promovării şi dezvoltării antreprenorilor români, arată şefa CONAF, menţionând: "Dacă vrem să vorbim despre piaţă liberă, fără intervenţia statului, şi despre dezvoltarea motorului economic, atunci trebuie să înţelegem că cel mai important motor economic îl reprezintă antreprenorii. Pentru a putea desţeleni acele cutume despre care vorbim de 20 de ani, că economia românească este bazată pe consum, nu pe producţie, sunt câţiva paşi esenţiali pe care ar trebui să îi parcurgem. Primul este susţinerea antreprenorilor români, iar al doilea - comunicarea oportunităţilor, şi doar Ministerul Economiei poate face acest lucru. Apoi trebuie să identificăm corect aceste oportunităţi. Şi nu ar trebui să ignoram micii antreprenori, care nu au şanse să îşi desfacă produsele pe pieţe noi, pentru că nu au capital de lucru.
Cristian Pârvan •“Ministerul Economiei «străluceşte» prin absenţa la această dezbatere”
Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM)
România nu a dat deloc importanţă, în ultimele trei decenii, producţiei de bunuri şi încercării de a acoperi cât mai bine cerinţele de consum ale populaţiei şi pieţei interne, a declarat Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Printre altele, Pârvan a evidenţiat absenţa Ministerului Economiei de la această dezbatere şi a blamat lipsa de analize şi de strategie pentru export a Ministerului. Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România a afirmat de asemenea că autorităţile habar nu au ce se produce în România.
Mihai Păsculescu •“Guvernul nu a acordat niciun sprijin pentru salvarea acestei industrii”
Preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS)
Guvernul nu a acordat niciun sprijin producătorilor de textile şi confecţii în timpul pandemiei Covid-19 pentru a salva industria, a punctat Mihai Păsculescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS). Mihai Păsculescu a declarat: "Sectorul a fost cel mai afectat de pandemia de anul trecut, pentru că au dispărut cam 30% dintre firme iar restul lucrează la o capacitate de 20% până la 50%. Problema principală este că Guvernul nu a acordat niciun sprijin ca să salvăm această industrie. Să ne dea comenzi de stat aşa cum lucrăm pentru Franţa, Germania, Italia - echipamente militare pentru jandarmerie. Au zis că nu au bani. Inclusiv echipamentele medicale pe care le facem la ora actuală le exportăm sută la sută. Este adevărat cu materia primă a clienţilor, pentru că nu avem materie primă în ţară. Statul nu a comandat absolut nimic de la aceste fabrici".
Valeriu Velciu •“Claudiu Năsui a pus pe «năsălie» programul de export”
Preşedintele Asociaţiei Profesionale Patronatul Român din Industria Electrotehnică (APREL)
Reprezentanţii antreprenorilor din cadrul Asociaţiei Patronatul Român din Industria Electrotehnică (APREL) consideră că vinovat pentru oprirea programului de internaţionalizare a companiilor din ţara noastră este Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi că această decizie va avea efecte pe plan intern. Valeriu Velciu, preşedintele APREL a afirmat: "Claudiu Năsui a pus pe «năsălie» acest program de export. E nasol, dar e penal ce încearcă să facă. Este imatur, nepregătit; să plece acasă. Reprezint un patronat care a reuşit datorită acestui program să crească foarte mult exporturile româneşti şi perspectivele ar putea fi de miliarde de euro, dacă am putea sprijini numai sectorul electrotehnic, ţinând cont că aproape 3,5 miliarde de oameni nu au acces la electricitate".
Alexandru Borcea •“Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României”
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES)
Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare din viitor a economiei româneşti, a spus Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES). Borcea a precizat: "Dacă nu îşi asumă aceste lucruri şi se rezumă la afirmaţii deşănţate şi fără valoare, fără argumente efective, apelând cu precădere la valoarea emoţională pe care o generează o afirmaţie fără responsabilitate (...) e clar că nu se doreşte ca economia să crească, să mergem pe alte nivele ale economiei. S-a menţionat faptul că Ungaria, o ţară cu populaţie la jumătate din cât avem noi, are export mai mare.
Clara Rotescu •“Nu trebuie să plătim un ministru ca să facă muncă de contabil”
Preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii
Deducerea participărilor la târguri din cheltuielile firmei nu intră în competenţa ministrului Economiei, iar pentru a anunţa acest lucru nu trebuie plătit un ministru pentru că este munca unui contabil, a declarat Clara Rotescu, preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii (FRDVA). Declaraţiile domniei sale vin după ce Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a postat pe o platformă de socializare lista cu toate contractele de anul trecut privind participarea la târgurile internaţionale. Clara Rotescu a subliniat: "Mi se pare inimaginabil şi insultător să discuţi cu un ministru de resort pe o platformă de socializare unde «piţipoancele» îşi pun ciorbele şi vacanţele de lux. Vrem să ştim ce îşi doreşte acest ministru al Economiei şi care sunt acţiunile sale în afară de acest atac justiţiar".
Aurica Sereny •“Dacă nu participăm la târgurile din toamnă ,va scădea exportul de mobilă”
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR)
Dacă firmele producătoare de mobilă din ţara noastră nu vor participa la târgurile internaţionale importante din toamna acestui an, va scădea exportul de mobilă, a atras atenţia Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producatorilor de Mobilă din România (APMR). Aurica Sereny a spus: "Până în 2019, exportul de mobilă a crescut în fiecare an. 2020 este primul an în care, conform datelor statistice la unsprezece luni, avem o scădere de 18,2%, pentru că nu s-a participat decât la târgul din Koln care a fost în ianuarie. După aceea toate celelalte s-au anulat. Dacă nu participăm la târgurile din toamnă care sperăm să se organizeze, la Milano, Paris, Moscova, New York, târguri importante la care firmele s-au înscris, atunci vom vedea cum scade exportul de mobilă şi cum creşte exportul de buşteni".
Gabriela Rusu •“Oprirea programului de export, posibil să îngroape industria construcţiilor de maşini”
Vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Industria Construcţiilor de Maşini (FEPA-CM)
Oprirea programului de internaţionalizare la export ar putea îngropa industria construcţiilor de maşini din ţara noastră, sector în care 95% din produse sunt comercializate pe piaţa externă şi care, în anul 2019, a reprezentat 46% din valoarea exportului românesc, susţine Gabriela Rusu, vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Industria Construcţiilor de Maşini (FEPA-CM).
Adriana Cocîrță •“Bugetul nu prevede nicio sumă pentru susţinerea exportatorilor”
First Vice President, Supreme Council of European Business
Proiectul de buget pe 2021 nu prevede nicio sumă pentru susţinerea prezenţei exportatorilor la târgurile internaţionale, a declarat Adriana Cocîrţă, First Vice President la Supreme Council of European Business şi moderatorul conferinţei. Aceasta a afirmat: "Promovarea companiilor din ţara noastră pe pieţele externe prin intermediul misiunilor economice şi târgurilor de profil nu este susţinută în acest an de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Decizia a fost luată de către ministrul Claudiu Năsui care a observat unele nereguli cu privire la firmele care organizau deplasările peste hotare. De aceea, proiectul de buget pentru 2021 nu prevede nicio sumă pentru susţinerea prezenţei exportatorilor la târgurile şi expoziţiile din afara ţării. Singura speranţă a acestora este aprobarea de către Parlament a unui amendament care să prevadă alocarea pentru activitatea de export a cel puţin 75 de milioane de lei. Această sumă ar acoperi toate acţiunile din 2021 care au un grad de 100% de certitudine că se vor organiza". Pe lânga suma respectivă, exportatorii ar mai dori încă 55 de milioane de lei pentru a putea deconta cheltuielile cu târgurile din primele 10 luni ale anului 2021, a spus Cocîrţă.
Mihai Daraban
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)
Mihai Ionescu
Co-Preşedintele Consiliului de Export al României şi Preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR)
Costică T. Mustaţă
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)
Cristina Chiriac
Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)
Cristian Pârvan
Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM)
Mihai Păsculescu
Preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS)
Valeriu Velciu
Preşedintele Asociaţiei Profesionale Patronatul Român din Industria Electrotehnică (APREL)
Alexandru Borcea
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES)
Clara Rotescu
Preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii
Aurica Sereny
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR)
Gabriela Rusu
Vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Industria Construcţiilor de Maşini (FEPA-CM)
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.