VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTELE ARIES: "Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 26 februarie 2021

Alexandru Borcea

Alexandru Borcea

Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare din viitor a economiei r­o­mâneşti, a spus Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

Borcea a precizat: "Dacă nu îşi asumă aceste lucruri şi se rezumă la afirmaţii deşănţate şi fără valoare, fără argumente efective, apelând cu precădere la valoarea emoţională pe care o generează o afirmaţie fără responsabilitate (...) e clar că nu se doreşte ca economia să crească, să mergem pe alte nivele ale economiei. S-a menţionat faptul că Ungaria, o ţară cu populaţie la jumătate din cât avem noi, are export mai mare. În partea de export există în mod normal o implicare enormă din partea tuturor statelor. Atunci când mergem la diferite evenimente, stand-ul nostru, adică al României, este cel mai mic. Sunt unii, nu vreau să compar cu Statele Unite sau China care au pavilioane întregi închiriate, ţări care se implică şi finanţează aceste lucruri pentru că este obligaţia sa. Nu se înţelege că este o obligaţie".

Aceste târguri internaţionale creează o imagine a competenţelor ţării noastre în lume, a mai spus Borcea.

"Când apare cineva la aceste târguri nu apare sub pavilion individual. Apare sub denumirea de România. (...) Este o muncă care are de obicei rezultat în doi-trei ani şi pot să dau nenumărate exemple de firme care au pornit prin acest program, prin noi, propuşi de către noi, care acum au peste 100 de angajaţi, deci cu un efect real în societate şi în economie. Mai mult, în zona pe care o reprezentăm salariile sunt foarte mari. Nu este uşor să demonstrezi că eşti competitiv", a afirmat Alexandru Borcea.

Borcea a subliniat că şi datorită bugetului de 2 milioane de euro destinat pentru finanţarea participării la 10 evenimente, industria pe care o reprezintă a reuşit o creştere de 316 milioane de euro în 2020 şi de 704 milioane în 2019.

"Am adus mai mult înapoi. Pentru noi acest program a fost foarte bun. (...) Nici noi nu considerăm că este perfect, dar asta nu înseamnă că mai întâi omori şi după aceea pui compresă", a spus preşedintele ARIES.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De unde : noi muncim nu gândim !!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb