VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ADRIANA COCÎRŢĂ, SUPREME COUNCIL OF EUROPEAN BUSINESS: "Bugetul nu prevede nicio sumă pentru susţinerea exportatorilor"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 26 februarie 2021

Adriana Cocîrţă

Adriana Cocîrţă

Proiectul de buget pe 2021 nu prevede nicio sumă pentru susţinerea prezenţei exportatorilor la târgurile internaţionale, a declarat Adriana Cocîrţă, First Vice President la Supreme Council of European Business şi moderatorul conferinţei.

Aceasta a afirmat: "Promovarea companiilor din ţara noastră pe pieţele externe prin intermediul misiunilor economice şi târgurilor de profil nu este susţinută în acest an de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Decizia a fost luată de către ministrul Claudiu Năsui care a observat unele nereguli cu privire la firmele care organizau deplasările peste hotare. De aceea, proiectul de buget pentru 2021 nu prevede nicio sumă pentru susţinerea prezenţei exportatorilor la târgurile şi expoziţiile din afara ţării. Singura speranţă a acestora este aprobarea de către Parlament a unui amendament care să prevadă alocarea pentru activitatea de export a cel puţin 75 de milioane de lei. Această sumă ar acoperi toate acţiunile din 2021 care au un grad de 100% de certitudine că se vor organiza". Pe lânga suma respectivă, exportatorii ar mai dori încă 55 de milioane de lei pentru a putea deconta cheltuielile cu târgurile din primele 10 luni ale anului 2021, a spus Cocîrţă.

"Legislaţia în vigoare prevede că guvernul trebuie să aloce drept sprijin pentru internaţionalizarea companiilor 0,1% din valoarea exporturilor efectuate cu un an înainte. Anul acesta, se pare că, deocamdată, exportatorii nu vor primi nimic", a precizat Cocîrţă.

Potrivit unor studii citate de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), un leu investit în acţiunile de promovare externă ale exportatorilor aduce încasări la buget de o sută de ori mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb