Lumea s-a sucit. Rău de tot. Şi s-a divizat. Şi mai rău. În Europa, în Statele Unite şi în lumea întreagă s-au format peste capul naţiunilor două tabere politice, care se încaieră. Şi îşi pun etichetă. Suveraniştii sunt taxaţi drept extremişti. Neonazişti. Şi chiar putinişti. În timp ce progresiştii sunt numiţi globalişti, neomarxişti şi chiar comunişti. S-a ajuns la punctul în care contradicţiile dintre cele două tabere politice sunt ireconciliabile. Şi poate ieşi cu mari scântei. Iar scânteile generează vâlvătaie. Şi vâlvătaia poate declanşa apocalipsa. Epicentrul acestei bătălii se află la Washington. Celelalte puteri ale lumii sunt doar importanţi vectori, plasaţi de-o parte şi de alta a baricadei. Şi aproape niciodată la mijloc.
Liderul unui partid suveranist din Slovacia, Robert Fico, a câştigat acolo alegerile. Iar o anumită parte a presei titrează că, de fapt, alegerile au fost câştigate de Vladimir Putin. Pentru că Robert Fico ar fi omul preşedintelui Federaţiei Ruse. Şi de ce ar fi el omul Moscovei? Pentru că, în discursurile sale politice, s-a pronunţat în mod moderat legat de războiul din Ucraina. Şi a susţinut în campania electorală că statul pe care acum îl reprezintă, deşi membru al alianţei Nord-Atlantice, ar trebui să îşi nuanţeze poziţia legată de ajutorul acordat Ucrainei şi de intransigenţa faţă de Moscova. Şi de aici nu a mai fost decât un pas pentru ca Robert Fico să fie taxat nu numai drept omul lui Putin, ci şi partener cu Viktor Orban. Şi nu numai atât. Taxat ca fiind extremist partidul pe care îl conduce, e la un pas de a fi declarat de propagandă, drept un partid neonazist. La pachet cu Fidesz-ul pe care îl conduce Viktor Orban. Memoria mea nu este însă atât de scurtă încât să nu-mi amintesc că am asistat la aceleaşi tipuri de reacţie şi atunci când Giorgia Meloni a câştigat alegerile în Italia. Din nou, era capătul lumii. Din nou, era anunţată apocalipsa. Şi nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Dimpotrivă, la scurt timp, Meloni a declarat răspicat că susţine Ucraina şi condamnă Federaţia Rusă pentru agresiunea săvârşită. Până la urmă şi Viktor Orban procedează la fel. Şi în cazul Slovaciei va fi la fel. Ca şi în cazul altor state europene, unde vor câştiga suveraniştii. Nu e deloc sfârşitul lumii.
Suveraniştii nu sunt nici extremişti, nici putinişti. Nici neonazişti. Toate cele trei epitete i-au fost, pe rând, atribuite în România lui George Simion. În plus, că ar fi şi antisemit. Nimic nu s-a confirmat. Nu există nicio probă. Dar un fapt este cert. George Simion refuză, până una alta, să vorbească păsăreasca de la Bruxelles. Adică să fie "politically correct". El, ca şi ceilalţi reprezentanţi ai partidelor suverniste, înainte de a câştiga alegerile de la sfârşitul anului viitor, pledează în favoarea unei Europe a statelor-naţiune. În ce străchini, doamne iartă-mă, calcă? Fix aşa a fost construită Uniunea Europeană din capul locului. Ca o asociere a statelor naţiune. Acesta este sensul multiculturalismului despre care se vorbeşte, uneori în termeni exageraţi. Este o valoare reală a Uniunii Europene. Ca şi faptul că aici pot coexista şi coexistă popoare diferite, cu obiceiuri diferite şi un număr foarte mare de etnii. Care au tradiţii şi religii diferite. Şi nu se exclud unele pe altele. Tot în Uniunea Europeană iată, coexistă familiile tradiţionale cu familiile de tip nou, ale unor persoane de acelaşi sex. Tot în Europa, oamenii îşi pot schimba sexul după cum simt nevoia. Şi nimeni nu le pune pumnul în gură. Dar nici această minoritate nu poate, într-o Europă normală, să le pună celorlalţi, care sunt şi rămân majoritari, pumnul în gură. Partidele politice care promovează interesul naţional, sunt trimise la colţ şi puse să stea cu genunchii pe coji de nucă. Sub motiv că sunt extemiste, neofasciste, putiniste, etc.
De fapt, Uniunea Europeană, treptat, a fost pervertită. S-a transformat în cu totul altceva decât s-au angajat fondatorii ei. Şi în numele cui? Aparent, în numele unui globalist prost înţeles. De fapt, a unei globalizări prost gestionate. O lume aparte care să fie condusă dintr-un centru de putere netransparent. Această forţă care bulversează literalmente echilibrul nu numai la nivel european, ci şi la nivel mondial, s-a auto definit drept progresism. Partidul Democrat din Statele Unite nu mai este Partidul Democrat clasic, ci este ceva cu totul nou care se cheamă partid progresist. Aceste partide auto definite drept progresiste au din ce în ce mai multe elemente de tip neomarxist şi chiar comunist. Tocmai de aceea se aud din ce în ce mai insistent voci care promovează renunţarea la familia clasică, adică să ne topim toţi aspiraţiile şi vieţile într-o mare familie comună, în care fiecare poate fi cu fiecare şi renunţarea la proprietatea privată. Ce nevoie mai avem de proprietatea privată, atâta timp cât diriginţii unor state vor avea grijă să nu le lipsească nimic. Şi din acest motiv, cealaltă tabără, a suveraniştilor, îi taxează pe progresişti din ce în ce mai frecvent de comunişti. Şi, atenţie, şi comunismul este o mişcare de tip extremist. Deci ce facem? Ne construim un univers alcătuit de-o parte şi de alta din extremişti?
Dacă această divizare din interiorul fiecărui stat, din interiorul fiecărei organizaţii a naţiunilor, până la nivel global, se menţine şi se adânceşte, ei bine trebuie să ştim că ne aflăm toţi într-un pericol de moarte. Iar lipsa dialogului nu poate produce decât catastrofe.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ferencz în data de 01.10.2023, 13:46)
Daca as fi Isus - cum in narcisizmul meu, cateodata ma consider - as forta o alianta AUR-USR. USR condus de Dan Barna.
Odata formata aceasta coalitie, ea nu se va destrama ca USR-PNL. Dar pentru a se forma, este nevoie de umilinta radicala.
In 2002 cand Orban Viktor a pierdut alegerile, a socat pe multi in Ungaria. In biserici erau slujbe expres, ca Divinul sa schimbe cumva acest esec. Sau format mici organizatii la nivel de localitati, cu singurul scop, de a schimba mentalitatea, care a dus la trimful oamenilor lui Soros. Chiar au fost vremurile acelea speciale, cu parfum de democratie.
Cumva trebuie sa gasim si in Romania, o directie, un contract social de o minima decenta, si dece nu, un ideal comun. Pentru ca daca, il gasim, il faurim, il muncim, nu o sa ne distruga nici alianta USA-Rusia, pentru ca Vom Fii.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.10.2023, 14:24)
Ia spune ferencz, chestia asta cu "umilinta radicala" se aplica doar la romani sau si la unguri:-)? Ati aplica si voi o "umilinta radicala" si sa participati la ridicarea tarii in care traiti sau continuati "traditia" milenara de a boicota orice pentru interesele voastre meschine...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2023, 01:05)
Vom fii sau vom fi? :)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.10.2023, 14:10)
suntem in criza , preturile cresc ca vrejul de fasole fermecat, romanii isi permit tot mai putin desi lucreaza la fel, economiile se duc usor usor pe apa sambetei si de-asta apar preferintele astea pt extrema stanga sau dreapta. culmea e ca ambele sunt pro "urss".
in istorie asa s-a intamplat mereu. toate revolutiile sau schimbarile de regim au fost precedate de crize, foamete.sa ne gandim in ce conditii economice a venit hitler la putere sau comunistii in Romania.
3. Mda
(mesaj trimis de Oarecare în data de 01.10.2023, 14:35)
E ca in principiul acțiunii și reacțiunii al lui Newton.
Politicii neomarxiste, progresiste sau mai degrabă neobolsevice mondiale i se opune, dar cu slabe sorți de izbândă, naționalismul din care a mai rămas doar scheletul.
Acest "progresism" și globalism aberant este susținut de sistemul financiar mondial și de corporații, așa că e de înțeles cum "fasciștii" lui Meloni au fost puși atât de repede cu botul pe labe, Italia având o datorie publică de peste 3.000 mild. de dolari.
La fel se va întâmpla și cu Slovacia și cu România, în cazul în care Aurul lui Simion ar câștiga alegerile la anul.
Vrăjeală. "Băieții deștepți" de la butoanele lumii au o agendă clară de îndeplinit și nu se împiedică ei de cioturi.
Trăim deja mulți dintre noi în lumea virtuală și ne paște mai repede decât am crede și traiul în comun intr-o hâda lume orwelliana.
Cui îi va mai păsa de asta în lumea robotizata, în "minunata lume nouă" a lui Huxley?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.10.2023, 16:14)
sa vedem ce mai ramane din AUR si Simion dupa alegeri , cand toti vor fi frageziti de bruxel si washigton . dupa o fezandare de un an doi vor incepe si ei ca meloni , tot Viktor va duce steagul normalitatii .
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.10.2023, 16:24)
ORICE REGIM CARE TREBUIE SA BAGE LA PUSCARIE proprii cetateni sau sa-i OMOARE, pt ca altfel nu poate guverna, sa interzica informatia libera si circulatia libera, vezi pe vremea lui ceasca nu iesi din tara, nu te intalnesti mai mult de 3 persoane, nu circuli dum,inica decat din 2 in 2, cenzura toatala la tv radio, carti presa. asta nu poate fi bine. sau de succes. hitler la fel spre sfarsit ii omora si pe nemtii care "nu erau cu ei" adica pe cine vroia ss ul. a inceput cu omoratul evreiilor, a tiganilor si a terminat cu nemtii.
6. Ce politica-i asta?
(mesaj trimis de anonim în data de 01.10.2023, 18:59)
Simion și Șoșoacă fac politică folosind celularul! Ti-l bagă continuu în ochi! Fără telefon sunt morți! În rest tricolor, tricolor la fel ca Funar, Vadim, Dan Diaconescu!
Progresistii sunt însă cu Curcubeul! Se adresează părții dorsale și acolo nu folosești celularul! Au pierdut complet legatura cu natura cu firescul!
6.1. :)) (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Oarecare în data de 01.10.2023, 19:45)
În părțile moi progresistii folosesc cuptorul cu microunde pentru o coacere rapidă și ecologică, fără gaze naturale.
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2023, 00:58)
De regula, nu rezonez cu SRS. Cu aceasta analiza sunt total de acord.
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.10.2023, 01:07)
Ceva ponturi bursiere de la SRS?