Inaugurarea oficială a fabricii "Elettra Communication" SA a avut loc săptămîna trecută la Ploieşti, în prezenţa unor oficiali ai guvernelor român şi italian şi ai industriei de apărare din cele două ţări. Noua fabrică va furniza produse în domeniul comunicaţiilor militare, atît pentru piaţa locală, cît şi pentru cea externă.
"Elettra Communication" a beneficiat, pînă în prezent, de investiţii semnificative din partea acţionarilor săi, în valoare de peste 5,4 milioane de euro, a declarat Sandor Lovasz, directorul general al companiei. Domnia sa a precizat că banii au fost investiţi de către "Marconi Selenia Communications" şi "Electromecanica" Ploieşti în linia de producţie pentru aparatură de transmisiuni şi în amenajarea spaţiilor de producţie din parcul industrial Ploieşti. Sandor Lovasz a mai spus: "Pînă la sfîrşitul anului viitor, vor mai fi investite aproximativ 1,6 milioane de euro. Fondurile vor fi cheltuite, în principal, pentru extinderea liniei de producţie şi noi tipuri de linii de verificări. Astfel, va deveni posibilă fabricarea în România a celor mai noi tipuri de aparate de transmisiuni".
Conducerea "Elettra" speră că societatea va deveni, în curînd, principalul furnizor de echipamente de telecomunicaţii militare fixe şi mobile pentru armata română.
Societatea mixtă româno-italiană "Elettra Communication" SA a fost înfiinţată în luna mai a anului în curs. Ea are ca acţionari grupul "Marconi", format din "Marconi Selenia Communications Sp.A." Italia, "Marconi Selenia Communications România", "MarcTel SIT" Bucureşti, deţinător a 51% din acţiuni, şi grupul "Romarm", format din SC "Electromecanica" Ploieşti SA şi "Romarm" Bucureşti, deţinător a 49% de acţiuni.
"Elettra" deţine licenţa exclusivă pentru fabricarea, în ţara noastră, a mai multor tipuri de aparatură de transmisiuni ale "Marconi Selenia Communications": CD 115 E centrală digitală tactică/ comutator de pachete, CD 141 centrală digitală şi comutator de pachete, MT 315E multiplexor tactic de acces, MT 441 multiplexor de acces.
"Marconi Selenia Communications" a devenit, din august 2002, acţionar al "Finmeccanica", lider mondial în tehnologie, cu peste 45.000 de angajaţi. Societatea acţionează în aeronautică, domeniul spaţial, apărarea naţională, elicoptere, domeniul energiei, al transportului şi al informaţiilor tehnologice. Compania se ridică la nivelul cerinţelor NATO, deţinînd cel mai important protocol cu sistemele internaţionale de comunicaţie.
"Romarm" SA este deţinută în totalitate de statul român, sub autoritatea Ministerului Economiei şi Comerţului. Compania cuprinde 15 fabrici şi un Institut de Cercetare şi Dezvoltare, este furnizor de tehnică de apărare şi este o prezenţă constantă în peste 50 de pieţe din Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa.
1. Ne interesează!
(mesaj trimis de Marius în data de 26.02.2020, 21:14)
Cât ar costa un cablu de alimentare la 220 V pentru un multiplexor MT 441? Vă mulțumesc!