Fabrica de Timbre se află în proces de retehnologizare

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 25 februarie 2004

Fabrica de Timbre, sucursală a Companiei Naţionale Poşta Ro-mâ-nă, se află în pre-zent într-un amplu proces de retehnologizare, deoa-rece dispune de utilaje vechi de peste 100 de ani, achiziţionate încă din anul 1895. "Valoarea totală a investiţiei realizată la Fabrica de Timbre se cifrează la două milioane de dolari", a declarat pentru Rompres ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Dan Nica. Banii au fost obţinuţi printr-un credit luat de la firma care furnizează echipamentele, în leasing financiar pe trei ani. Investiţiile făcute în această sucursală vor asigura folosirea tehnicilor de ultimă generaţie în arii de activitate, precum prelucrarea digitală a imaginilor (inclusiv a machetelor de timbre), dar şi pentru realizarea tiparului offset ultraperformant (şase culori imprimate simultan) cu supraveghere asistată de calculator.

Deşi noile echipamente sunt deja sosite, durata integrală de finalizare a proiectului de retehnologizare se extinde între nouă luni şi un an, a declarat Marcel Nicolaescu, director executiv administrativ la CNPR. De asemenea, datorită acestor investiţii "vom putea prezenta într-o manieră total schimbată < piesele grele > de colecţie filatelică şi mă refer la timbre cu perforaţie triunghiulară, rombică, eliptică, cu contur desenat etc., realizată cu ajutorul unei maşini de perforat multifuncţionale", a precizat domnul Nicolaescu. Capacitatea de tipărire pe care Fabrica de Timbre o va avea după retehnologizare îi va permite ca alături de tipăriturile poştale şi de timbre, să poată realiza reviste "full color" în condiţii grafice de excepţie, albume de artă de o ţinută excepţională, postere, cărţi poştale, felicitări şi tipărituri pe hîrtii speciale imprimate cu un grad înalt de securizare.

Fabrica de Timbre are o vechime de 132 de ani, pînă în prezent fiind tipărite peste şase mii de modele de timbre poştale şi circa o mie de modele de timbre fiscale. Sucursala CNPR se ocupă şi de produsele cu regim special cum ar fi timbre, efecte poştale, acţiuni, certificate bancare, CEC-uri, diplome şi bilete numerotate destinate manifestărilor sportive şi culturale. Potrivit directorului CNPR, fabrica este tipografie unică în România, deoarece deţine toate cele trei tipuri de tipar existente (plan, adînc şi înalt), ceea ce îi conferă posibilitatea de a realiza lucrări foarte variate, de la plicuri simple de corespondenţă pînă la timbre şi înscrisuri de valoare importantă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb