Fabrica Eaton din Arad este prima unitate din România care a implementat roboţii mobili autonomi MiR

T.B.
Companii / 5 octombrie 2023

Fabrica Eaton din Arad este prima unitate din România care a implementat roboţii mobili autonomi MiR

Eaton a implementat la fabrica din Arad patru roboţi mobili autonomi (AMR) de la producătorul danez Mobile Industrial Robot pentru optimizarea proceselor intralogistice prin economisirea de timp şi orientarea angajaţilor către sarcini mai putin solicitante fizic, dar mai valoroase şi mai bine remunerate, se arată într-un comunicat al MIR, remis redacţiei.

Cei patru roboţi sunt din seriile MiR500 şi MiR200, iar Eaton planifică să implementeze un robot din gama MiR250 pentru gestionarea transportului într-o nouă unitate de asamblare, se mai arată în comunicat.

Principalele provocări ale fabricii Eaton din Arad au fost deficitul de personal şi manipularea unor sarcini grele cu risc de afecare fizică a angajaţilor, potrivit companiei. Înainte de implementarea roboţilor AMR, transportul componentelor la liniile de asamblare şi preluarea produselor finite erau gestionate de angajaţii fabricii care utilizau stivuitoare manuale sau electrice, conform sursei citate.

Confruntându-se cu astfel de probleme, compania şi-a îndreptat atenţia către automatizare. În prima etapă au fost implementaţi doi roboţi mobili autonomi MiR200. Aceste echipamente autonome pot transporta încărcături cu o greutate de 200 kg şi se pot deplasa cu o viteză maximă de 4 km/h. În 2022, inginerii fabricii au adăugat în flotă alţi doi roboţi MiR500 care pot transporta încărcături de până la 500 kg şi se pot deplasa cu o viteză de 7,2 km/h, informează MIR.

Următoarea implementare este în curs de realizare. Fabrica Eaton va avea şi un robot MiR250, care va gestiona livrarea şi colectarea produselor într-o noua unitate de asamblare, anunţă compania.

"Proiectul Eaton are un nivel ridicat de complexitate, atât pentru că roboţii operează în cadrul unei flote, cât şi pentru că lucrează în acelaşi mediu cu oamenii. Mai mult, au fost instalaţi senzori de prezenţă la nivelul rack-urilor pentru a reduce timpul aferent fiecărei sarcini ex-ecutate de roboţi. Proiectul este reprezentativ pentru MiR şi a fost finalizat cu succes. Sperăm că astfel de proiecte, prin beneficiile reale şi măsurabile aduse, să devină un standard pentru optimizarea proceselor intra-logistice", a declarat Paul Olariu, Area Sales Manager pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Mobile Industrial Robots (MIR), aşa cum se arată în comunicat.

În prezent, roboţii AMR operează 52 linii de asamblare şi numeroase locaţii Kanban, informează sursa citată.

Roboţii încep sarcinile după ce primesc un semnal de la un angajat, se mai arată în comunicat. Maşinile MiR500 mută paleţii cu produse/compoenete între liniile de asamblare si staţiile de încărcare/andocare. Totodată, roboţii MiR200 încep să lucreze atunci când un muncitor de la linia de asamblare îi informează că lipseşte un anumit material, transmite compania. Operatorul de depozit apoi ia componenta necesară de pe raft, o plasează pe robot şi selectează una dintre rutele salvate. Când MiR200 ajunge la destinaţie, semnalează prezenţa sa cu un sunet, muncitorul ridică încărcătura, iar AMR se întoarce la staţia de încărcare, potrivit MIR.

Fabrica Eaton din Arad este prima unitate din România care a implementat roboţii mobili autonomi MiR. Roboţii MiR de la fabrica Eaton din Arad lucrează şase zile pe săptămână, în două schimburi, arată datele comunicatului.

Roboţii MiR500 transportă mai mult de 100 de paleţi în fiecare zi, parcurgând 120-150 de metri la fiecare misiune şi un total zilnic de 12-15 kilometri, potrivit companiei. Modelele MiR200 efectuează aproximativ 150 de rute diferite în fiecare zi, acoperind aproape 30 de kilometri, informează compania.

În trecut, angajaţii Eaton trebuiau să parcurgă o distanţă de 35-40 de kilometri pe zi efectuând activităţile descrise mai sus, riscând accidentări şi pierzând timp pe care acum îl pot dedica unor sarcinile mai valoroase şi mai bine remunerate, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Principalele provocări ale fabricii Eaton din Arad au fost deficitul de personal"

    Aha..... renuntam la romanii prea scumpi. 

     

    "Operatorul de depozit apoi ia componenta necesară de pe raft, o plasează pe robot şi sel ectează una dintre rutele salvate." 

    Omul asta va fi inlocuit de MR250, probabil. 

     

    Si asa omenirea va soma.

    Nu e prima.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb