FACE CEA MAI MARE ACHIZIŢIE A SA "Samsung"preia "Harman" pe opt miliarde de dolari

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2016

"Samsung"preia "Harman" pe opt miliarde de dolari

"Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, preia furnizorul american de piese auto "Harman International Industries", pentru opt miliarde de dolari în numerar, grupul sud-coreean devenind astfel un jucător important în domeniul tehnologiei auto.

Aceasta este cea mai mare achiziţie pe care o realizează "Samsung", iar tranzacţia arată dorinţa de expansiunea a marilor companii în domeniul conectivităţii vehiculelor.

Grupul sud-coreean va plăti 112 dolari în numerar pentru o acţiune "Harman", cu 28% mai mult faţă de preţul acţiunilor companiei americane la închiderea şedinţei de vineri a Bursei din New York. Anul trecut, "Harman" a realizat un profit net de 700 de milioane de dolari, la vânzări de şapte miliarde de dolari.

"Harman", societate înfiinţată în 1953, a avut, în ultimii ani, contracte importante cu producătorii auto "General Motors" Co. şi "Fiat Chrysler Automobiles" NV. Compania are un portofoliu de comenzi de 24 de miliarde de dolari, de trei ori mai mare decât veniturile sale anuale.

În urma acestei afaceri, "Samsung" devine furnizor direct al celor mai mari producători auto din lume, urmând să-şi extindă activitatea în domeniul conectivităţii vehiculelor.

În urma tranzacţiei, care trebuie aprobată de acţionarii "Harman", compania americană va rămâne o subsidiară independentă a "Samsung".

Amintim că, săptămâna trecută, Procuratura din Seul a percheziţionat sediul central al "Samsung Electronics", într-un scandal politic în care este implicat preşedintele Coreei de Sud, care s-a extins în mediul de afaceri.

Percheziţia a avut loc după mai multe zile în care presa sud-coreeană a acuzat că "Samsung" a alocat milioane de euro unei fundaţii conduse de o prietenă veche a preşedintelui Park Geun-hye.

Acţiunea procuraturii dă o nouă lovitură imaginii "Samsung", după retragerea de pe piaţă a smartphone-urilor Note 7, la un cost de peste 6.000 de miliarde de woni (5,3 miliarde dolari).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb