FAIR MEDIASIND: Salariaţii Filarmonicii de stat Banatul Timişoara au declanşat greva generală

V.D.
Miscellanea / 5 octombrie 2018

Salariaţii Filarmonicii de stat Banatul Timişoara au declanşat greva generală

Salariaţii Filarmonicii de Stat Banatul Timişoara, membri ai Sindicatului Filarmonicii Banatul, au declanşat astăzi, de la ora 10:00, greva generală, acţiunea de protest fiind programată până pe 18 octombrie.

Conform unui comunicat al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, care se solidarizează cu salariaţii Filarmonicii, angajaţii au refuzat să participe la repetiţia programată la ora 10:00, precum şi la concertul programat la ora 19:00, care trebuia să deschidă stagiunea 2018-2019. Din acest motiv, administraţia a decis să înlocuiască concertul de deschidere cu un recital de pian.

"Greva generală este programată până la data de 18 octombrie a.c.. În cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate până la această dată, se va intra în grevă pe termen nedeterminat. În data de 28 septembrie 2018, între orele 19:00 şi 20:00, salariaţii s-au aflat în grevă de avertisment", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, angajaţii Filarmonicii Banatul au fost nevoiţi să recurgă la această formă de protest întrucât toate eforturile privind încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de instituţie au fost sortite eşecului, din cauza refuzului administraţiei Filarmonicii conduse de managerul Ioan Coriolan Gârboni, de a semna acest document.

"Din cauza lipsei CCM, document vital pentru reglementarea raporturilor de muncă dintre angajator şi angajaţi, salariaţii Filarmonicii Banatul sunt trataţi de către conducere în mod discreţionar, fiind supuşi mai multor abuzuri, drepturile lor fiind încălcate. Într-o ultimă încercare de a stinge conflictul, în data de 26 septembrie a.c., conducerea FAIR-MediaSind a avut o întâlnire cu primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu. Acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia conflictuală la care s-a ajuns şi a transmis conducerii Filarmonicii să soluţioneze urgent problema. Din păcate, factorii de decizie din Filarmonică nu au făcut nimic pentru rezolvarea conflictului, ignorând şi solicitarea primarului. În aceste condiţii, angajaţi au declanşat acţiunea grevistă", se mai precizează în comunicat.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind solicită administraţiei Filarmonicii să înceapă imediat negocierile în vederea stingerii conflictului de muncă, pentru că drepturile angajaţilor să fie respectate, iar publicul să nu aibă de suferit.

Totodată, aşa cum a solicitat şi în cadrul întâlnirii cu primarul Nicolae Robu, FAIR-MediaSind cere ordonatorului principal de credite, Consiliul Local al Municipiului Timişoara, să intervină de urgenţă pentru stingerea acestui conflict.

"Având în vedere lipsa de respect a administraţiei Filarmonicii Banatul faţă de proprii angajaţi şi faţă de publicul timişorean, Federaţia FAIR-MediaSind, în calitate de organizaţie reprezentativă la nivelul sectorului cultură şi mass-media, în numele sindicaliştilor pe care îi reprezintă, face un apel către toţi membrii afiliaţi să se solidarizeze cu colegii aflaţi în grevă generală. Federaţia FAIR-MediaSind va oferi tot sprijinul pentru normalizarea relaţiilor de muncă la Filarmonica Banatul şi va sesiza instituţiile la care este afiliată: Federaţia Internaţională a Muzicienilor, Federaţia Internaţională a Actorilor, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi UNI Global Union. De asemenea, FAIR-MediaSind va notifica şi va prezenta Comisiei Europene un raport cu privire la situaţia gravă din Filarmonica Banatul în cadrul şedinţei de dialog social a Comitetului European 'Artele spectacolului' ce va avea loc în data de 9 octombrie 2018, la Bruxelles", subliniază reprezentanţii federaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb