Falcă susţine că Alianţa Vestului a impus descentralizarea fondurilor europene

J.P.
Politică / 1 august 2020

Falcă susţine că Alianţa Vestului a impus descentralizarea fondurilor europene

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, susţine că descentralizarea fondurilor europene destinate regiunilor este opera Alianţei Vestului - o structură care reuneşte Cluj, Timişoara, Arad şi Oradea, conform G4media.

"Acum doi ani am pornit în Alianţa Vestului încrezători că putem aduce o schimbare în favoarea regiunilor. Încă de la început am purtat discuţii atât la nivel regional, cu cei trei colegi ai mei - primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul Oradiei - Ilie Bolojan şi primarul Clujului - Emil Boc, cât şi la nivel naţional şi presiunea noastră s-a văzut. Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a înţeles să asculte şi vocile din teritoriu şi să susţină dezvoltarea regională, cu atât mai mult cu cât în viitorul ciclu de finanţare european regiunile vor avea un impact foarte mare.

Astăzi am reuşiut să schimbăm legislaţia şi să facem un prim pas în procesul descentralizării. Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului dececizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România a fost publicată în Monitorul Oficial", a declarat Falcă.

El se referă la o ordonanţă prin care Agenţiile de Dezvoltare Regională (ONG-uri fondate de autorităţile locale) devin autorităţi de management pentru Programul Operaţional Regional, adică vor gestiona direct fondurile europene destinate dezvoltării locale. Ordonanţa, contestată chiar în interiorul guvernului, mută aceste competenţe de la Ministerul Dezvoltării la cele opt agenţii regionale.

"Această Ordonanţă de Urgenţă este o măsură care vine să reformeze profund sistemele de gestionare a fondurilor europene, permiţând descentralizarea modului de gestionare a programelor operaţionale", a mai spus Falcă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare cand o primi si banditul hotul asta de bani publici din gasca securista a lui Petrov, o lovitura in falca, asa cum ar merita? De la actuala Justitie securist-masonica in niciun caz! In schimb, o primeste in plin de la Cel de Sus, pt ca are cancer!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb