Familia Ciurtin obţine la "Albalact" un profit operaţional de 3,5 ori mai mare

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2009

Rezultatele financiare ale companiei nu au motivat investitorii, acţiunile ALBZ pierzând ieri peste 5%

Producătorul de lactate şi brânzeturi "Albalact" Alba Iulia (simbol ALBZ pe piaţa Rasdaq) a raportat, în primul semestru al anului, un profit operaţional de 6,21 milioane de lei, de 3,5 ori mai mare faţă de profitul similar obţinut în perioada similară din 2008, potrivit rezultatelor financiare comunicate, ieri, de reprezentanţii companiei.

Aceştia au explicat că societatea şi-a adaptat strategia la realităţile pieţei, lucru care îi asigură un ritm de dezvoltare peste cel al pieţei lactatelor ce ar putea creşte anul acesta cu aproximativ 5%-7%, potrivit ultimelor estimări ale Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

În toamna anului trecut, "Albalact" a relocat producţia de lactate la Oiejdea, situaţie care a presupus o investiţie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achiziţionat 77% din acţiunile societăţii "Rarăul" Câmpulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria brânzeturilor.

În primele şase luni ale anului, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 30,6%, la 116,27 milioane de lei, faţă de 89,03 milioane de lei cât era la finele lunii iunie 2008.

Totodată, în primele şase luni din 2009, societatea a afişat un profit net de 2,81 milioane de lei, în creştere cu 191,3% faţă de acelaşi interval din 2008.

Ş.C.

(continuare în pagina 15)

Anul acesta, "Albalact" a început să funcţioneze cu capacităţile de producţie extinse fabricile de la "Oiejdea" şi "Rarăul" Câmpulung Moldovenesc, au explicat ieri, reprezentanţii companiei. Aceştia au mai spus că strategia de bază în această perioadă este ca a promoţiilor de preţ, având în vedere că actualii consumatori cumpără la fel de multe lactate ca şi până acum, dar s-au orientat spre produse de bază ieftine.

Rezultatele financiare semestriale communicate de societate nu au reuşit să "impresioneze" investitorii de la Bursă, acţiunile ALBZ pierzând peste 5% din valoare până la finalul şedinţei de tranzacţionare.

Compania are o valoare de piaţă de 223,22 milioane de lei, potrivit preţului de 0,324 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Compania este controlată de familia Ciurtin, Petru Ciurtin deţinând peste 31% din acţiunile ALBZ, în timp ce Petru Raul Ciurtin, preşedintele companiei, are o participaţie de 16,21%. Din acţionariatul companiei mai face parte şi fondul de investiţii cirpiot "RC2 Limited", care controlează aproape 25% din societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb