Fără subvenţii pentru irigaţii din 2010?

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 august 2009

Agricultorii riscă să rămână, din 2010, fără subvenţiile naţionale pentru irigat, potrivit deputaţilor din comisia parlamentară de anchetă pe problemele sectorului de îmbunătăţiri funciare.

Subvenţiile de la bugetul naţional pentru irigaţii figurează pe o listă cu mai multe ajutoare de stat care pot fi acordate, conform înţelegerii cu Bruxelles-ul, până în 2010, iar pentru prelungirea acestora sunt necesare noi negocieri cu Comisia Europea­nă.

Din informaţiile noastre, o delegaţie a Ministerului Agriculturii a fost, zilele trecute, la Bruxelles, pentru a discuta problema acordării unor subvenţii de la bugetul de stat şi după 2010.

Astfel, Ministerul Agriculturii aşteaptă, luna aceasta, un punct de vedere al Comisiei Europene privind posibilitatea de a prelungi subvenţiile pentru irigat şi după 2010, fapt confirmat şi de Valentin Apostol, directorul general din cadrul Ministerului Agriculturii.

Domnia sa a explicat: "Am notificat la Bruxelles faptul ca după 2009 să continuăm acordarea de subvenţii pentru sectorul de irigaţii. Vorbim de aceleaşi subvenţii care sunt în prezent sau altele, în principiu, să sprijinim, în continuare, sectorul de irigaţii. Aici includem tot ce a fost subvenţie la amenajările de irigaţii, respectiv tariful multianual, tariful de energie electrică şi celelalte. Aşteptăm un răspun la sfârşitul lunii august".

În situaţia unei derogări din partea Comisiei, Valentin Apostol a precizat că va fi stabilit şi noul plafon de subvenţii.

Oficialul a menţionat că Ministerul Agriculturii a plătit, până în prezent, circa 45% din subvenţiile pentru irigaţii solicitate, alocând 84 milioane lei, dintr-o sumă totală solicitată de 115 milioane lei.

Valentin Apostol a declarat: "Pentru subvenţia pentru amenajările de irigaţii aparţinând Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii s-au solicitat, în total, 45 de milioane lei şi au fost plătite până acum 37 milioane lei. Pentru subvenţia privind tariful de livrare şi de energie electrică, din 70 de milioane lei cerute, s-au acordat 47 milioane lei. Mai sunt de plătit 23 milioane lei".

Directorul general a subliniat că diferenţa de bani urmează să fie achitată zilele următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb