FAŢĂ DE 2015, Profitul, înainte de impozitare, grupului VIG a crescut de peste două ori, anul trecut

Andreea Stoica
Bănci-Asigurări / 23 martie 2017

VIG (Sursa foto: Wikipedia)

VIG (Sursa foto: Wikipedia)

Profitul, înainte de impozitare, grupului "Vienna Insurance Group" (VIG) a avut o creştere, anul trecut, de peste două ori, faţă de 2015, la aproape 407 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, a declarat: "Cu un rezultat de 406,7 milioane euro, am atins limita superioară a intervalului ţintit, raportând astfel o creştere de peste două ori a profitului (înainte de taxe)".

Volumul preliminar al primelor, de 9.051 milioane euro, a înregistrat o evoluţie stabilă (+31 milioane euro faţă de anul precedent). Primele au crescut semnificativ pe toate segmentele de business, cu excepţia poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu plata la scadenţă (-19,2%).

În document se arată: "La fel ca în anul precedent, a fost urmată o politică restrictivă de subscriere pe acest segment în majoritatea pieţelor din cauza contextului marcat de dobânzi reduse. Excluzând poliţele pe termen scurt cu achitare la scadenţă, primele au crescut cu 4,4% pe toate segmentele de business".

Elisabeth Stadler a explicat: "Ca urmare a contextului marcat de dobânzi reduse ce persistă de câţiva ani, în zona asigurărilor de viaţă ne concentrăm pe produsele de tip unit-linked şi index-linked şi acoperirea riscurilor biometrice. În ultimii cinci ani asigurările de viaţă de tip unit-linked şi index-linked au crescut de la 25,5% la aproape 35% din totalul asigurărilor de viaţă şi au reprezentat 41% din businessul nou în 2016".

Primele au crescut în special pe segmentul "Alte pieţe" din ECE (+7,9%), incluzând contribuţiile din partea Serbiei (+18,5%) şi Croaţiei (+9,4%), şi din segmentele Turcia/Georgia (+14,5%) şi Ungaria (+9,8%). Creşterea din ţara noastră a fost excepţională, atingând cel mai ridicat nivel de 24,4%, în parte ca urmare a ajustărilor pieţei.

În comunicat se mai arată: "La nivelul întregului an 2016 a fost înregistrată o îmbunătăţire semnificativă a ratei nete combinate comparativ cu nivelul de 97,9% din trimestrul al treilea 2016. Cu o valoare de 97,3% rata netă combinată a VIG rămâne la nivelul din anul precedent şi se menţine sub pragul de 100%. Rata cheltuielilor s-a îmbunătăţit la 30,4%, faţă de 30,6% în 2015. În acelaşi timp, rata daunei a crescut de la 66,7% la 66,9%".

Vienna Insurance Group a raportat un rezultat financiar de 959 milioane euro anul trecut. Acesta a marcat o scădere anuală de 7,8% cauzată în principal de câştiguri mai mici realizate din înstrăinarea investiţiilor în obligaţiuni, credite şi acţiuni.

În document se menţionează: "Datorită rezultatelor bune, Comitetul Director va propune organismelor statutare ca dividendul aferent anului financiar 2016 să crească la 0,80 euro pe acţiune de la 0,60 euro în anul precedent. Aceasta corespunde unei creşteri de 33% şi se înscrie în politica de dividend pe care VIG a urmat-o din 2005, care prevede o rată de distribuţie de minim 30% din profitul net al Grupului (după plata intereselor minoritare)".

VIG a anunţat anul trecut că intenţionează să atingă o cotă de piaţă pe termen mediu de cel puţin 10% pe pieţele din Serbia, Croaţia, Ungaria şi Polonia.

Elisabeth Stadler a punctat: "Ţinta a fost atinsă deja în Serbia. Prin achiziţia filialelor AXA din Serbia cota noastră de piaţă urcă la 12%. În Croaţia şi Ungaria, creşterea organică a afacerilor ne-a îmbunătăţit semnificativ cotele de piaţă, la 8,5% şi respectiv 7,3% la finalul celui de-al treilea trimestru din 2016. De asemenea, ne-am crescut uşor cota de piaţă în Polonia".

Anul trecut, Elisabeth Stadler a anunţat că VIG va analiza noul potenţial de creştere al celor 25 de pieţe pe care operează.

Elisabeth Stadler a spus: "Analiza s-a încheiat şi pe baza ei am creat un program de lucru strategic denumit «Agenda 2020». Pe lângă valorificarea potenţialului din pieţele profitabile, ne concentrăm asupra zonelor care ne vor asigura viabilitatea în viitor şi ne optimizăm modelul de business pentru a creşte eficienţa operaţională. Lucrăm cu echipele de management locale pentru a dezvolta măsuri specifice pentru fiecare ţară, care vor fi implementate în anii următori şi vor avea rezultate concrete până în 2020. Consider că aderarea strictă la prevederile «Agenda 2020» este importantă pentru stabilitatea şi dezvoltarea în continuare a Vienna Insurance Group".

VIG intenţionează să îşi extindă activitatea operaţională în trei zone: asigurări de sănătate, bancassurance şi reasigurare.

VIG a înregistrat anul trecut o creştere de 6,6% pe segmentul asigurărilor de sănătate, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb