FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT, Euroins România are o scădere cu 82% a numărului de petiţii, în trimestrul al doilea

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 31 august 2015

Euroins Romania a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a obţinut o scădere cu 82% a numărului de petiţii în trimestrul al doilea al anului faţă de perioada similară a anului precedent, adică o "scădere dramatică" de la 1.393 de petiţii în perioada aprilie-iunie 2014 la numai 254 în aceeaşi perioadă din 2015.

De asemenea, Euroins România a îmbunătăţit procentajul de petiţii întemeiate din total petiţii în ultimele 12 luni. Mai mult, începând din aprilie 2015, numărul de petiţii întemeiate a fost în mod constant mai mic decât numărul celor catalogate ca fiind nefondate.

În consecinţă, numărul de petiţii în scădere a condus la un raport foarte mic între numărul de poliţe de asigurare şi cel al petiţiilor.

O altă performanţă obţinută de Euroins România în ultimele luni este scăderea ratei frecvenţei daunei cu 41%, respectiv a valorii medii a daunei cu 20%, ca efecte ale implementării unei strategii bazate pe segmentarea mai detaliată şi mai corectă a portofoliului, identificarea cu mai mare acurateţe a factorilor de risc, precum şi introducerea de noi indici de rating bazaţi pe factori de risc semnificativi din punct de vedere statistic şi, nu în ultimul rând, creşterea faţă de anul trecut cu 50% a numărului de service-uri auto, la aproape 300 în toată ţara, cu care societatea are acorduri de decontare directă.

Pe lângă evoluţia portofoliului şi a bazei de clienţi, Euroins România a adus la capitalul social suma de 100 de milioane de lei s-a angajat să aducă încă 200 de milioane de lei, mărire care aşteaptă aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc în octombrie anul acesta. Creşterile actuale şi viitoare ale capitalului, împreună cu celelalte măsuri de management, permit Euroins România să îndeplinească criteriile SII.

Euroins Insurance Group, principalul acţionar al Euroins România, a achiziţionat luna trecută operaţiunile din Grecia ale Credit Agricole Life, una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din Grecia. Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul anulului.

Euroins Insurance Group este "unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, cu societăţi de asigurare în patru ţări, peste 1.500 de angajaţi şi mai mult de 1 milion de clienţi", aşa cum pretinde compania.

În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunilor societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi Interamerican Bulgaria în cadrul a două tranzacţii a căror valoare cumulată a depăşit 20 de milioane de euro, continuând astfel dezvoltarea regională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb