FAŢĂ DE ANUL TRECUT, Livrările de spaţii de retail, logistice şi de birouri din acest an au crescut cu 88%

Mina Irina
Companii #Construcţii / 29 decembrie 2016

Livrările de spaţii de retail, logistice şi de birouri din acest an au crescut cu 88%

Livrările de spaţii de retail, logistice şi de birouri din acest an s-au ridicat la 956.000 de metri pătraţi (mp), în creştere cu 88% faţă de 2015, marcând astfel cel mai bun an al pieţei imobiliare locale din 2008 încoace, potrivit unei analize a DTZ Echinox trimisă Redacţiei.

"2016 a fost astfel un an cu livrări în creştere semnificativă pe toate segmentele pieţei imobiliare, excepţie făcând spaţiile de birouri din afara Bucureştiului, segment care venea după un an 2015 cu livrări record. Pentru sectorul spaţiilor industriale şi logistice a fost chiar cel mai bun an din istoria pieţei imobiliare locale, cu livrări de aproximativ 380.000 de metri pătraţi, creşterea consumului, dar şi o cerere mai mare din sectorul industrial, generând un nou val de investiţii «la cheie» (built-to-suit), dar şi speculative, semn că investitorii şi-au recapătat încrederea în potenţialul acestei pieţe", se arată în comunicat.

La nivelul tuturor sectoarelor imobiliare analizate, aproximativ 60% din spaţii au fost construite în Bucureşti şi în imprejurimile Capitalei, remarcându-se ca dimensiune investiţii precum mallul ParkLake Plaza (69.000 mp), turnul de birouri Globalworth Tower (54.700 mp) şi extinderea parcului logistic P3 Bucharest cu aproape 90.000 mp.

În afara Bucureştiului, printre proiectele importante livrate în acest an pot fi menţionate clădirile de birouri dezvoltate de Iulius Group la Iaşi şi Timişoara (42.000 mp în total), mallurile deschise de NEPI în Timişoara (Shopping City Timişoara - 42.000 mp în faza a doua) şi Piatra Neamţ (27.900 mp) şi proiectele logistice şi industriale dezvoltate de Immofinanz (Ploieşti), WDP (Sibiu, Vâlcea, Brăila), CTP (Cluj, Piteşti) sau Transilvania Construcţii (Cluj).

Cea mai mare creştere a livrărilor faţă de anul precedent, de 240%, a consemnat-o sectorul de birouri din Bucureşti, spaţiile noi cumulând o suprafaţă de circa 290.000 mp, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb