FAŢĂ DE CEL DE LA JUMĂTATEA ANULUI TRECUT Profitul Hidroelectrica s-a diminuat cu 11%, în primul semestru

A.I.  
Ziarul BURSA #Companii / 21 august 2020

Venituri din exploatare de 1,82 miliarde lei, în scădere cu 23%, ca urmare a hidraulicităţii scăzute şi a diminuării preţului mediu de vânzare

Hidroelectrica a raportat un profit net de 805,53 milioane lei, pentru prima jumătate a acestui an, cu 11% sub cel aferent perioadei ianuarie - iunie 2019, în condiţiile în care veniturile din exploatare au scăzut cu 23%, la 1,823 miliarde lei, reiese din raportul asupra activităţii de administrare a companiei pentru primul semestru, publicat pe propriul site.

"Veniturile din exploatare au scăzut în primul semestru al anului faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, ca urmare a hidraulicităţii scăzute şi a diminuării preţului mediu de vânzare în urma efectelor COVID-19, precum şi a faptului că Hidroelectrica a fost obligată să vândă şi mai multă energie electrică pe piaţa reglementată decât în primul semestru din 2019 şi la un preţ şi mai mic. Acest lucru a dus şi la diminuarea cheltuielilor de exploatare", se arată în raportul companiei.

În primul semestru al acestui an, Hidroelectrica a produs 7,136 TWh de electricitate, cu 23% mai puţin decât în primul semestru al anului trecut şi a vândut 7,87 TWh, mai puţin cu 15% decât cantitatea din prima jumătate a lui 2019.

În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, Hidroelectrica a vândut 1,839 TWh în piaţa reglementată, circa 23% din vânzările totale, la un preţ mediu de 103,84 lei/MWh, în timp prin contracte forward, cantitatea vândută a fost de 4,516 TWh, reprezentând 57% din vânzări, la un preţ mediu de 228,84 lei/MWh.

Pentru primele şase luni ale acestui an, investiţiile Hidroelectrica au fost de 53,5 milioane de lei, cu 31,7% peste cele din prima jumătate a lui 2019, cea mai mare creştere, de 81%, fiind în zona investiţiilor în retehnologizări şi modernizări, unde au fost alocate aproape 20,3 milioane de lei.

În ceea ce priveşte demersul de achiziţie a activelor CEZ, proiect denumit "Enescu", compania aminteşte că, în data de 25 iunie, a depus în consorţiu cu Electrica şi SAPE, oferta angajantă pentru activele cehilor din ţara noastră, Hidroelectrica fiind interesată de perimetrele: Tomis Team SA, Odiviu Development SRL, MW Team Invest SRL, CEZ Vânzare SA (furnizare) şi CEZ România SA (servicii).

Pentru data de 18 septembrie, acţionarii Hidroelectrica sunt convocaţi într-o adunare extraordinară, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, între care aprobarea demarării unei investiţii la Porţile de Fier, în valoarea estimtă de 65,89 milioane de lei (fără TVA), demararea achiziţiei de servicii pentru retehnologizarea AHE Vidraru, cu o valoare estimată de 87,59 milioane euro (fără TVA) sau a procedurii de achiziţie pentru modernizarea CHE Vaduri, cu o valoare de circa 34,76 milioane lei.

Alte puncte pe ordinea de zi sunt aprobarea vânzării de microhidrocentrale (MHC) sau majorarea capitalul social cu 2,08 milioane lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, are 80% din Hidroelectrica, restul fiind deţinut de Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb