FAŢĂ DE PRIMUL SEMESTRU DIN 2003 Cifră de afaceri cu 23% mai mare pentru "Electrolux" pentru primele şase luni

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 10 august 2004

Cifra de afaceri a grupului "Electrolux", lider mondial în producerea şi comercializarea de aparatură electrocasnică, a fost, în primul semestru 2004, cu 23% mai ridicată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La nivel mondial, vînzările nete ale "Electrolux" au totalizat 62,443 miliarde coroane suedeze în prima jumătate a anului 2004, rezultatele obţinute corespunzînd aşteptărilor Grupului.

Cererea de aparate electrocasnice a înregistrat creşteri pentru majoritatea categoriilor de produse oferite de grupul "Electrolux", astfel că vînzările grupului au crescut cu 3% în primul semestru al lui 2004 şi cu 2% în al doilea trimestru al anului. În primul semestru al anului curent, vînzările grupului Electrolux pentru aparatele electrocasnice de folosinţă îndelungată au crescut în volum. De asemenea, vînzările la echipamentele pentru grădină şi pădure au înregistrat creşteri la nivel global, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2003.

Potrivit strategiei stabilite pentru 2004, Grupul a continuat creşterea volumului investiţiilor în domeniul dezvoltării produselor noi şi a mărcilor Grupului. Astfel, bugetul alocat cercetării şi dezvoltării de noi produse a crescut în primul semestru al anului cu aproximativ 200 miliarde coroane suedeze, ceea ce înseamnă 1,6% din volumul vînzărilor faţă 1,3% din volumul vînzărilor alocat în aceeaşi perioadă a anului 2003. De asemenea, investiţiile în dezvoltarea mărcilor grupului au crescut cu 225 miliarde coroane suedeze, de la 1,1% în prima jumătate a lui 2003 la 1,4% în aceeaşi perioadă a anului în curs. "Electrolux" este cel mai mare producător din lume de aparatură electrică pentru bucătărie şi curăţat (frigidere, maşini de spălat şi aspiratoare) şi echipamente pentru grădină şi pădure (ferăstraie cu lanţ, maşini de tuns iarba şi tractoare pentru gradină). În anul 2003, vînzările grupului au fost de 124 miliarde coroane suedeze. În fiecare an, clienţi din peste 150 de ţări cumpără peste 55 milioane de produse Electrolux, atît pentru uz casnic, cît şi pentru uz profesional. Din grupul "Electrolux" fac parte renumitele mărci AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Eureka şi Husqvarna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb