Fed şi-a redus estimările privind economia americană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2011

În primele trei luni din 2011, economia SUA a crescut cu 1,8%, în ritm anual, iar pentru perioada aprilie - iunie, analiştii aşteaptă un avans de circa 2%.

În primele trei luni din 2011, economia SUA a crescut cu 1,8%, în ritm anual, iar pentru perioada aprilie - iunie, analiştii aşteaptă un avans de circa 2%.

Federal Rezerve (Fed - banca centrală a SUA) şi-a redus, miercuri, estimările privind creşterea economiei americane în 2011 şi 2012.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, a afirmat că factorii care afectează creşterea celei mai mari economii a lumii sunt preţurile ridicate ale materiilor prime, slăbirea sectorului financiar şi declinul pieţei imobiliare.

Potrivit Fed, economia SUA va creşte cu 2,7 - 2,9% anul acesta, faţă de 3,1 şi 3,3%, cât era previziunea anterioară, lansată în aprilie. În 2012, expansiunea va fi de 3,3 - 3,7%, conform Fed, nu de 3,5 - 4,2%, cât anticipa anterior.

"Ritmul lent al relansării reflectă în parte şi factorii care au caracter temporar, precum efectul preţurilor mai mari ale alimentelor şi energiei, dar şi întreruperile în lanţul de aprovizionare asociate cu evenimentele tragice din Japonia", a anunţat Fed, în urma unei şedinţei de politică monetară.

Date fiind previziunile mai slabe privind evoluţia economiei SUA, consiliul de politică monetară din cadrul Fed a decis, în unanimitate, menţinerea dobânzii principale în intervalul 0-0,25%, unde se află din decembrie 2008.

De menţionat că banca centrală a SUA nu a stabilit noi măsuri suplimentare de sprijin al economiei. Fed a anunţat că, la finele acestei luni, va pune capăt programului de 600 de miliarde de dolari destinat cumpărării achiziţiilor de certificate de Trezorerie.

Ben Bernanke avertizează că şomajul se va menţine la un nivel ridicat până la finele lui 2011.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb