FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE DESIGN VESTIMENTAR ŞI ACCESORII: Programul de promovare a exportului derulat de ministerul economiei blocat de noua lege a achiziţiilor publice

Mina Irina
Comunicate de presă / 12 septembrie 2016

Fară o soluţie imediată, consecinţele vor fi uriaşe iar pierderile cauzate de neparticiparea a peste 430 firme românesti la târgurile internaţionale din semestrul II al anului in curs, necuantificabile si imposibil de recuperat. Dar cel mai mare prejudiciu este distrugerea gravă a imaginii României in străinătate. Toate acestea vor afecta exportul tării in următorii ani.

Întrucât domnul Vice Prim Ministru Borc având şi funcţia de Ministru al Economiei, refuză orice dialog cu mediul de afaceri şi nici nu doreşte să iniţieze o întilnire între factorii de decizie din cele 2 ministere pentru reglementarea urgenţă a situaţiei , ne vedem obligaţi să solicităm în mod public domnului Prim Ministru Dacian Cioloş o intervenţie urgentă în rezolvarea acestor probleme.

Programul de Promovare a Strategiei de Export a României, funcţionează din 2002 în baza HG 296/2007 şi este manageriat de către Ministerul Economiei, vizând toate industriile din România, identificate prin asociaţii/ organizaţii profesionale/ clustere, care au ca obiect de activitate producţia 100% Made in România. Programul are în vedere, în principal, participarea agenţilor economici cu activitate de producţie sau servicii - plătitori de taxe şi impozite - la manifestările internaţionale de profil, respectiv târguri, expoziţii şi misiuni economice- unde, în baza unor bugetări, statul plăteste spaţiul acestora şi o serie de cheltuieli promoţionale. Acest program funcţionează în toate ţările Uniunii Europene - unde ajutorul este acordat în cazul participării unui minim de firme/ manifestare- şi în multe dintre ţările non-UE, unde firmele pot participa şi individual. La acest program, realizat cu consultarea Consiliului de Export, pot participa toate firmele românesti care îndeplinesc criteriile de eligibilitate conform HG 296/2007.

Este cel mai eficient program de sprijinire a exportului derulat până acum în România.

Acest program acum este blocat din cauza imposibilităţii de aplicare a noii legi a achiziţiilor publice adoptată, încă din luna mai de actualul Parlament. Nici unul dintre funcţionarii departamentelor care manageriază acest Program, alături de Secretarul de Stat desemnat, nu s-au gândit în acest timp cum să efectueze tranziţia, în noile termene propuse de lege. Astfel că, Ministerul de Finanţe, în calitate de Ordonator Principal de Credite, refuză să mai dea viză acţiunilor în derulare. Deşi conducerea actuală a MECRMA a fost avertizată, încă de la instalare de problemele şi sincopele din desfăşurarea acestui program, în această vară, firmele implicate, ca şi toate asociaţiile reprezentative din industriile de armament, mobilă,construcţii navale, IT, etc. s- au trezit că acesta este blocat total şi fără soluţie de revenire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb