FEDERAŢIA SINDICALĂ HIPOCRAT: "Asigurarea gărzilor este în pericol de la 1 august"

George Forcoş
Politică / 25 iulie 2016

Federaţia Sindicală Hipocrat din România a anunţat astăzi că asigurarea gărzilor este în pericol de la 1 august, dacă propunerile de modificare a Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 870 din 1 iulie 2004, privind reglementarea timpilor de lucru şi a gărzilor din unităţile sanitare vor fi ignorate. În acest sens organizaţia sindicală a solicitat stabilirea de urgenţă a unei întruniri cu autorităţile în intervalul 25-27 iulie 2016, pentru a discuta despre aceste propuneri, se arată într-un comunicat de presă.

"Asigurarea gărzilor este în pericol de la 1 august. Implementarea dispoziţiilor OUG 20/2016, articolul 32, aliniatul 6, nu poate fi efectuată fără modificarea şi completarea OMS 870/2004, solicitată pentru prima dată de Federaţia Sindicală Hipocrat, împreună cu Sindicatul Promedica, Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, prin mişcarea cunoscută sub numele de «Primăvara Medicală». Acest fapt va duce inevitabil la perturbarea activităţii medicale în unităţi sanitare publice şi chiar la o implementare neunitară. În acest moment, atât şefii de secţie, cât şi angajatorii, nu ştiu cum să întocmească graficul de lucru pentru gărzi", se precizează în comunicatul citat.

Sindicaliştii susţin că lipsa de reacţie a Ministerului Sănătăţii la propunerile de modificare a OMS 870/2004 poate duce la apariţia unor mişcări de protest la nivel naţional.

"Considerăm că ignorarea iniţiativelor partenerilor sociali pune în pericol credibilitatea declaraţiilor referitoare la îmbunătăţirea sistemului sanitar românesc, la creşterea gradului de satisfacţie al pacientului şi la stimularea personalului medical. Vă menţionăm că lipsa măsurilor imediate poate duce la perturbarea activităţii medicale şi la apariţia unor mişcări de protest în toată ţara", a precizat preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb