FEDERAŢIA SINDICALĂ HIPOCRAT: "Protestele pot fi reluate dacă proiectul legii salarizării nu va rezolva inechităţile"

A. P.
Macroeconomie / 24 aprilie 2016

"Protestele pot fi reluate dacă proiectul legii salarizării nu va rezolva inechităţile"

Federaţia Sindicală Hipocrat anunţă că proiectul salarizării, discutat vineri la Guvern, nu rezolvă problemele, iar dacă inechităţile nu vor fi excluse, ar putea fi reluate protestele, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

"Federaţia Sindicală Hipocrat consideră că proiectul discutat vineri, 22 aprilie, nu rezolvă problemele de fond ale personalului medical. Prin urmare, protestele, în acest moment suspendate, au toate şansele să fie reluate. Proiectul prezentat nu va fi în măsură să rezolve nici inechităţile salariale create în interiorul sectoarelor de activitate între aceleaşi categorii de personal si nici nu poate garanta faptul că intra şi intersectorial se promovează principii echitabile de recunoaştere a pregătirii profesionale şi a importanţei muncii depuse de fiecare salariat în parte", transmit reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Aceştia mai arată că există o nelinişte în cadrul membrilor de sindicat, pe motiv că revendicările care au generat pichetările şi protestele nu au şanse prea mari să fie soluţionate. "Calendarul de proteste a fost doar suspendat, nu anulat", a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Liderii de sindicat prezenţi vineri la Consiliul Naţional Tripartit s-au declarat nemulţumiţi de planurile Guvernului privind noul proiect al ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, calificând-o drept o ''cârpeală'' care va muta inechităţile ''un pic mai sus''.

Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Sanitas, a afirmat că în Sănătate ''situaţia este explozivă, riscă să iasă de sub control''. El a explicat că nu se poate ''să o luăm pe bucăţi'' pentru că nu se poate duce în faţa oamenilor să le explice faptul că majorările salariale sunt doar pentru unii. ''Deci şi eu o numesc o cârpeală'', a concluzionat el, adăugând că votul a fost de principiu să se continue discuţiile tehnice.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, a subliniat că prin noul proiect inechităţile din sectorul bugetar se vor muta din zona de jos ''un pic mai sus''.

Ordonanţa de urgenţă care va reglementa sistemul salariilor bugetarilor va fi pusă în dezbatere publică la 15 mai, iar noua abordare se va concentra pe salariile de bază, nu pe sporuri şi indemnizaţii, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, vineri, după şedinţa Consiliului Naţional Tripartit.

Ministrul a explicat că ordonanţa trebuie să aibă la bază principiul solidarităţii şi principiul neutralităţii între familiile ocupaţionale şi că noua abordare se va concentra pe salariile de bază şi nu pe sporuri şi indemnizaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb