FEDERAŢIA "SOLIDARITATEA SANITARĂ": "Absorbţia fondurilor europene este blocată şi de indiferenţa responsabililor locali"

F. A.
Comunicate de presă / 22 noiembrie 2012

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" constată cu tristeţe şi indignare faptul că mai multe manageri ai unităţilor sanitare din Bucureşti se dovedesc a fi indiferenţi faţă de măsurile cu care federaţia vine în sprijinul lor prin intermediul proiectelor pe fonduri structurale, creând adevărate piedici în implementarea acestora la nivelul unităţilor pe care le conduc, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Acestea sunt exemple inacceptabile ale unei atitudini de indiferenţă faţă de interesul unităţii şi al propriilor salariaţi întâlnite în capitala ţării, după ce la nivelul întregii ţări federaţia a mai întâlnit doar două astfel de exemple negative, respectiv în spitalele judeţene din Argeş şi Ialomiţa, potrivit comunicatului. Prin intermediul unor astfel de comportamente, este de părere federaţia, sunt împiedicate activităţi de cercetare ce au ca subiecţi salariaţii din sectorul sanitar, campanii de conştientizare privind formarea profesională continuă, acţiunile de consiliere a salariaţilor şi de îmbunătăţire a nivelului de formare al acestora.

Toate acestea constituie în mod simultan un exemplu de piedică în calea modernizării sistemului sanitar, scoţând la iveală zonele de anchiloză a acestuia, se mai adaugă în comunicat. Totodată, prin intermediul unor gesturi de acest fel managerii acestor unităţi încalcă principiul egalităţii de şanse a salariaţilor în ceea ce priveşte accesul la activităţile ce le sunt destinate, finanţate prin intermediul proiectelor pe fonduri structurale, încălcând prevederile europene în domeniu.

La polul opus, prefectul judeţului Vrancea, domnul Kanty Cătălin Popescu, constituie un model strălucit de bune practici în ceea ce priveşte sprijinul acordat beneficiarilor pentru implementarea în bune condiţii a proiectelor implementate în interesul cetăţenilor ce ar trebui urmat, se precizează în comunicatul de presă.

Federaţia solicită Ministerului Sănătăţii să intervină în corectarea acestor comportamente restrictive, care generează o sursă de blocaj suplimentară ridicată în faţa beneficiarilor, în speţă a implementării proiectelor în sistemul sanitar. Atragem pe această cale atenţia că un astfel de comportament riscă să împiedice chiar atingerea indicatorilor specifici sistemului sanitar din Documentul Cadru de Implementare al POS DRU, conducând la pierderea altor bani europeni.

Federaţia solicită Guvernului, personal domnului Prim-ministru Victor Ponta, să creeze condiţii adecvate la nivel teritorial pentru implementarea proiectelor pe fonduri structurale, dând dispoziţie tuturor instituţiilor să participe în mod activ la sprijinirea beneficiarilor în acest sens şi generând un cadru juridic adecvat. O astfel de măsură ar contribui în mod semnificativ la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale şi la implementarea unor măsuri concrete, în sprijinul cetăţenilor, prin intermediul fondurilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb