FEDERICA MOGHERINI:  Uniunea Europeană şi-a exprimat solidaritatea faţă de "integritatea teritorială" a Ucrainei

L.A.
Internaţional / 18 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Federica Mogherini, şi-a exprimat ieri, într-o declaraţie, solidaritatea faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, la cinci ani de la anexarea "ilegală" a Crimeei de către Rusia, scrie News.ro.

Uniunea Europeană a condamnat anexarea care încalcă dreptul internaţional şi reprezintă o ameninţare la adresa securităţii internaţionale. Mogherini a precizat că blocul european va continua să implementeze politica sa de nerecunoaştere, "inclusiv prin măsuri restrictive".

"Încălcările dreptului internaţional de către Rusia, au adus la o creştere periculoasă a tensiunilor în Strâmtoarea Kerci şi Marea Azov", se arată în comunicat.

Uniunea Europeană face din nou apel la Rusia să elibereze marinarii ucraineni capturaţi în Marea Azov pe 25 noiembrie 2018 iar până la eliberare, drepturile lor la avocaţi şi la acces la autorităţile consulare ar trebui respectate.

În plus, UE condamnă construirea Podului Kerci fără acordul Ucrainei, aceasta fiind o nouă încălcare a suveranităţii Kievului.

Mogherini consideră că impunerea cetăţeniei ruse şi a serviciului militar în armata rusă pentru locuitorii din Crimeea reprezintă o încălcare a dreptului internaţional, scrie News.ro.

Blocul european face referire în comunicat şi la situaţia drepturilor omului în peninsulă, care s-ar fi deteriorat "semnificativ" de la anexare.

"Rezidenţii au parte de restricţii sistematice ale unor libertăţi fundamentale precum libertatea de exprimare, a religiei, a asocierii şi la adunări publice paşnice. În concordanţă cu rezoluţia ONU 73/263 din 22 decembrie 2018, este crucial ca mecanismele regionale şi internaţionale de monitorizare a drepturilor omului precum şi organizaţiile de acest tip să aibă acces în Crimeea şi Sevastopol", se arată în comunicat.

Uniunea Europeană condamnă şi încălcarea drepturilor tătarilor din Crimeea prin interzicerea instituţiilor lor de presă, a organului de autoguvernare precum şi de persecutarea liderilor tătari. UE se aşteaptă ca Rusia să anuleze aceste decizii.

UE cere şi eliberarea tuturor celor care au fost reţinuţi şi condamnaţi ilegal în peninsulă, precizând că jurnaliştii, activiştii pentru drepturile omului şi avocaţii apărării ar trebui să îşi poată face meseria liberi, fără intimidări, mai relatează News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci cinci ani de la revenirea prin vot popular a Crimeei la tara muma, Rusia.

    Sa bem o vodka pentru acest eveniment. 

    Ucraina, ca si Yugoslavia Sunt tari artificialie, teritorii furate, Ucraina Este o palma de pamant In jurul Kievului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb