FEI şi UniCredit, contract pentru acordarea de credite de 160 de milioane de euro IMM-urilor inovative

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 19 ianuarie 2017

FEI şi UniCredit, contract pentru acordarea de credite de 160 de milioane de euro IMM-urilor inovative

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au semnat contractul de Garanţii InnovFin prin care va fi acordată o finanţare în valoare de 160 de milioane de euro IMM-urilor inovative, informează un comunicat al băncii, trimis Redacţiei.

Această tranzacţie beneficiază de suport din partea Horizon 2020, Programul-cadru pentru Cercetare şi Inovare al UE, şi din partea Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa (Investment Plan for Europe).

Acest acord va permite UniCredit, prin subsidiarele sale, să ofere finanţare suplimentară în valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

Băncile din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia vor beneficia de sprijinul unei garanţii oferite de FEI şi sprijinită prin Horizon 2020, în timp ce contractele de garanţie cu băncile grupului UniCredit din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România vor avea la baza sprijinul Planului de Investiţii pentru Europa.

Vice-preşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabilul cu locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, a declarat: "Acest acord este o veste excelentă pentru companiile mici inovative din aceste opt ţări. Finanţarea suplimentară de 160 de milioane de euro disponibilă prin acest acord demonstrează că Planul de Investiţii joacă un rol crucial pentru Comisia Europeană în atingerea obiectivului de a sprijini IMM-urile să creeze joburi, să inoveze şi să crească".

Tranzacţia reflectă angajamentul UE de a lansa rapid iniţiative concrete care au ca ţintă accelerarea tranzacţiilor de finanţare şi garantare capabile să impulsioneze crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea în UE.

FEI este parte componentă a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea să centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de dezvoltare, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se adresează acestui segment de piaţă.

Reţeaua europeană a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Turcia.

Planul de Investiţii se concentrează pe impulsionarea investiţiilor europene pentru a crea locuri de muncă şi creştere economică. Proiectele şi acordurile aprobate pentru finanţare prin FEIS este aşteptat să mobilizeze peste 160 de miliarde de euro în investiţii totale, în cele 28 de state membre, şi să sprijine peste 388.000 de întreprinderi mici şi mijlocii. În 14 septembrie 2016, Comisia Europeană a propus extinderea FEIS prin prelungirea duratei acestuia şi întărirea punctelor sale forte.

Facilitatea de Garantare a IMM InnovFin este stabilită prin initiaţiva "Finanţarea InnovFin pentru Inovatori a UE", sprijinită prin programul Horizon 2020. Facilitatea acordă garanţii şi contra-garanţii pentru finanţări cu valoare între 25.000 euro şi 7,5 milioane euro în scopul de a facilita accesul la finanţare pentru întreprinderi inovatoare mici şi mijlocii şi mid-caps (până la 499 angajaţi). Facilitatea este adiministrată de FEI şi este acordată prin intermediari financiari - bănci şi alte instituţii financiare - în statele membre UE şi ţările asociate. Prin această facilitate, intermediarii financiari sunt garantaţi parţial de FEI pentru pierderile generate de finanţarea acordată în cadrul acestei facilităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb