Fercală contestă înregistrarea la ORC a noului Directorat de la SIF Transilvania

M.G.
Piaţa de Capital / 12 iunie 2020

Fercală contestă înregistrarea la ORC a noului Directorat de la SIF Transilvania

Gruparea Frăţilă acuză casa de avocatură Suciu, Popa şi Asociaţii că acţionează fără mandat împotriva membrilor Directoratului, la comanda lui Fercală

Noua conducere a reziliat contractul cu Suciu, Popa şi Asociaţii

Mihai Fercală, fostul şef al SIF Transilvania (SIF3), eliminat recent de gruparea Frăţilă, a depus o cerere de intervenţie împotriva înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) a noului Directorat de la SIF Transilvania, se arată într-un raport al emitentului remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Actualizare - Poziţia casei de avocatură: "Acuzaţiile sunt tendenţioase. După revocarea mandatului din 29 mai, societatea noastră nu a mai întreprins niciun demers în numele SIF Transilvania"

Ataşăm mai jos, integral, poziţia casei de avocatură transmisă Redacţiei BURSA:

"Cu privire la afirmatiile grave si tendentioase publicate astazi pe BVB in Raportul curent nr. 3881/12.06.2020 prin semnatura Dlui Marius Adrian Moldovan si Dlui Tony-Cristian Raduta-Gib in numele SIF Transilvania, va rugam sa gasiti in cele ce urmeaza pozitia Suciu Popa si Asociatii:

1.Suciu Popa si Asociatii SPARL respinge in totalitate afirmatiile tendentioase si complet neadevarate cuprinse in Raportul Curent mentionat publicat;

2.Alaturi de alte firme de avocati, incepand cu anul 2017 Suciu Popa si Asociatii a fost mandata de catre reprezentantii legali ai SIF Transilvania sa presteze servicii juridice in legatura cu o serie de aspecte, printre care si in legatura cu litigii de natura societara si administrativa.

3.Referitor la afirmatiile din raport cu privire la unele demersuri care ar fi fost efectuate de catre avocatii din cadrul Suciu Popa si Asociatii in lipsa unui mandat de reprezentare din partea reprezentantilor legali ai Sif Transilvania in fata ORC Brasov, aceasta afirmatie este neadevarata si incorecta factual. In acest sens, precizam ca la data de 22.05.2020, data cand au fost efectuate aceste demersuri, Curtea de Apel Brasov a statuat cu titlu definitiv prin incheierea din aceeasi data in Dosarul nr. 1064/62/2020 faptul ca "Fercala Mihai este presedinte al directoratului, avand asadar calitatea de a reprezenta in mod legal SIF Transilvania, inclusiv in fata instantei de judecata". Totodata, aceeasi instanta a statuat la aceeasi data "Fercala Mihai si Szitas Stefan au calitatea de reprezentanti legali ai societatii (SIF Transilvania n.n.), iar pe cale de consecinta, si contractele de reprezentare incheiate cu reprezentantii conventionali sunt valabile".

3.Drept urmare, mandatul acordat de catre Sif Transilvania a fost in vigoare deci atat la 30.04.2020 cat si la 22.05.2020, societatea noastra actionand in baza unui mandat valabil acordat de catre reprezentantii legali ai SIF Transilvania, mandat care si-a produs efectele pana la data de 29.05.2020, cand a fost revocat printr-o adresa semnata de Dnii. Marius Adrian Moldovan si Tony-Cristian Raduta-Gib. Ulterior acestei date precizam faptul ca societatea noastra nu a mai intreprins nici un demers in numele SIF Transilvania.

4.Cu referire la mentiunile cuprinse in raport privitor la facturile emise de catre Suciu Popa si Asociatii SPARL, precizam ca acestea privesc activitati avocatiale prestate in baza contractului de asistenta juridica inainte de data de 29.05.2020. Subliniem faptul ca, potrivit prevederilor contractului de asistenta juridica incheiat cu SIFT precum si preverilor legii ce guverneaza activitatea profesiei de avocat, onorariile datorate pentru activitati prestate de avocat inaintea incetarii contractului raman datorate, cu obligatia achitarii acestora de client"

---

În raport se arată: "Informăm publicul investitor că S.I.F. Transilvania a depus la O.R.C. cererea de înregistrare a membrilor Directoratului societăţii, respectiv a d-lor Moldovan Marius Adrian şi Raduţă Gib Tony Cristian, în baza Autorizaţiilor A.S.F. nr. 77 şi 78 din 15.05.2020. Dl. Fercală Mihai a depus o cerere de intervenţie la această înregistrare, cerere ce face obiectul Dosarului nr. 1489/62/2020 înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov (părţi: petenţi Fercală Mihai şi S.I.F. Transilvania S.A., prin reprezentant legal şi Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov, prin reprezentant legal)".

Totodată, potrivit raportului SIF 3, Societatea Profesională de Avocaţi cu Răspundere Limitată Suciu, Popa şi Asociaţii a depus o cerere de renunţare la soluţionarea înscrierii membrilor Directoratului la O.R.C. Brasov, în numele S.I.F. Transilvania, "fără să aibă mandat de reprezentant convenţional de la aceasta".

"Mandatul casei de avocatură Suciu, Popa şi Asociatii este dat de dl Fercală Mihai. Subliniem faptul că avocaţii din cadrul Suciu, Popa şi Asociaţii au acţionat fără să fie instructaţi în acest sens de reprezentanţii legali ai S.I.F. Transilvania, acţionând de conivenţă cu dl. Fercală Mihai, încercând să blocheze înregistrarea membrilor Directoratului S.I.F. Transilvania, autorizaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Informăm publicul investitor că în cadrul Dosarelor nr. 100/64/2020, 1028/62/2020, 1033/62/2020, 1099/62/2020, 1104/62/2020, 1137/62/2020, 1135/62/2020, 1836/2/2020, 1889/2/2020, 1208/62/2020, 1931/2/2020, 2036/2/2020, a plângerilor prealabile împotriva Deciziilor A.S.F. nr. 525 si 526 din 22.04.2020, 539 din 27.04.2020, 558 din 06.05.2020, a plângerii penale făcute împotriva conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, S.I.F. Transilvania a fost reprezentată de către Suciu, Popa şi Asociaţii.

Pentru activitatea menţionată, solicitată de dl. Fercală Mihai, în numele S.I.F. Transilvania, facturile emise de această societate de avocaţi în perioada 01.03.2020 - 15.05.2020 se ridică la suma de 258.739 lei. Facturile au fost achitate până în data 15.05.2020, din dispoziţia dlui Fercală Mihai, care şi-a continuat exercitarea mandatului de director general şi după revocarea acestuia de către Consiliul de Supraveghere", se menţionează în raportul SIF3.

Noua conducere a SIF-ului mai notează că mai "există facturi în sold, în valoare de 186.055,33 lei, emise de Societatea de avocatură Suciu Popa şi Asociaţii în datele de: 07.05.2020 (transmisă S.I.F. Transilvania şi înregistrată la 04.06.2020), 11.05.2020 (înregistrată la S.I.F. Transilvania în data de 12.05.2020, dispusă la plată de către Mihai Fercală în aceeaşi zi) şi 29.05.2020 (înregistrată la S.I.F. Transilvania în data de 04.06.2020)".

"Directoratul S.I.F. Transilvania a oprit plata acestor facturi având suspiciunea rezonabilă, din analiza efectuată, că serviciile juridice aferente facturilor emise de avocaţii de la societatea de avocatură menţionată, au fost dispuse de dl. Fercală Mihai, care nu avea calitate de reprezentant legal al S.I.F. Transilvania, lucru cunoscut de avocaţii din cadrul Suciu, Popa şi Asociaţii care reprezentau societatea în dosare ce aveau tocmai acest obiect, respectiv revocarea dlui Fercală Mihai şi a hotărârii C.S. din 15.01.2020 de prelungire a mandatelor dlor Fercală Mihai, Stan Iulian şi Szitas Ştefan, după data de 20.04.2020. Menţionam că Suciu, Popa şi Asociatii a acceptat încheierea unui act adiţional cu S.I.F. Transilvania în data de 30.04.2020, în condiţiile în care dl. Fercală Mihai, semnatar al actului adiţional, a fost revocat din funcţie în 30.03.2020, iar dlui Szitas Ştefan co-semnatar, i-a încetat mandatul în data de 19.04.2020", se mai susţine în raportul transmis de noua conducere BVB.

În raport se adaugă că noua conducere a reziliat contractul cu Suciu, Popa şi Asociaţii şi a dispus suspendarea plăţii facturilor aferente serviciilor lunii mai: "Având în vedere faptul că: (i) societatea de avocatură Suciu, Popa şi Asociaţii avea cunoştinţă de situaţia litigioasă din cadrul S.I.F. Transilvania şi a acceptat încheierea unui act adiţional la contractul de asistenţă juridică încheiat cu S.I.F. Transilvania în data de 30.04.2020, prin persoane care nu mai aveau calitatea de reprezentant legal al S.I.F. Transilvania, respectiv dnii Fercală Mihai şi Szitas Ştefan; (ii) societatea de avocatură a facturat S.I.F. Transilvania pentru servicii juridice ordonate de dl. Fercală Mihai, terţ faţă de S.I.F. Transilvania; (iii) au fost solicitate dnei Suciu Miruna, partener în cadrul Suciu Popa şi Asociaţii, de către dl. Moldovan Marius Adrian, Preşedinte Executiv al S.I.F. Transilvania, toate notele de comandă pentru serviciile juridice prestate în numele S.I.F. Transilvania, iar acestea nu au fost transmise societăţii noastre până în prezent, Directoratul S.I.F. Transilvania se delimitează de atitudinea şi conduita procesuală adoptată de foştii conducători ai societăţii, sens în care a reziliat contractul de asistenţă juridică încheiat cu Societatea de avocatură Suciu, Popa şi Asociaţii şi a stopat plata facturilor emise în luna mai 2020. Aceste facturi au la bază servicii juridice solicitate în numele şi pe cheltuiala S.I.F. Transilvania de persoane fără calitatea de reprezentant legal al societăţii".

Directoratul SIF 3 mai spune că "analizează în continuare situaţia contractelor juridice încheiate de S.I.F. Transilvania, a resurselor financiare drenate din societate în baza unor interese personale, a deontologiei profesionale a partenerilor juridici ai S.I.F. Transilvania şi a modul în care au inţeles aceştia să respecte principiile fundamentale în exercitarea profesiei de avocat: independenţa, demnitatea, integritatea, loialitatea, secretul profesional şi libertatea de apărare".

"Asigurăm acţionarii S.I.F. Transilvania că vom acţiona ferm şi vom adopta toate măsurile legale ce se impun pentru protejarea intereselor financiare ale societăţii şi ale acţionarilor săi, împotriva comportamentelor abuzive şi ilicite ale persoanelor ce se fac responsabile de prejudicierea S.I.F. Transilvania", se încheie raportul SIF 3.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai se vede cu ochiul liber ca e deturnare de fonduri.. la Suciu popa, partener e dra Fercală Roxana.. e doar întâmplare ca Fercală i-a ales, și oamenii au facturat Sif, pt serviciile prestate lui Fercală! Așa ca Lupu moralist, paznic pe averea SIf-ului, e dat in vileag... normal ca s-a închis in SIF și nu se dădea plecat... presimt ca e doar începutul!

    Pai ce facem coane fercala tocma mata care il acuzai pe Fratila ca deturneaza fonduri de la comcm? Si asta e varful aisbergului clar! Sa vedeti ce va iesi la iveala in continuare, ce jaf pe banii actionarilor de 30 de ani incoace!

    1. Lasati pe fercala sa și trăiască in liniște prin tribunale ultimii ani din viața! ????

      E și el conștient ca nu scapă de brațul lung al legii! Mai ales ca nu a fost vreun corect! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb