Fercală decide ca AGEA din 11 mai să se desfăşoare prin mijloace electronice, Andănuţ şi Moldovan spun că dispoziţia atrage răspundere penală

M.G.
Piaţa de Capital / 7 mai 2020

Fercală decide ca AGEA din 11 mai să se desfăşoare prin mijloace electronice, Andănuţ şi Moldovan spun că dispoziţia atrage răspundere penală

Actualizare - Curtea de Apel Braşov a respins astăzi cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de SIF Transilvania prin care a solicitat suspendarea dreptului lui Constantin Frăţilă de a participa şi vota în cadrul şedinţelor Consiliului de Supraveghere, potrivit unui raport SIF 3 transmis bursei.

"Prin această hotărâre, instanţa a decis definitiv cu privire la dreptul domnului Constantin Frăţilă de a participa şi a vota ca membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania SA", se arată în comunicatul SIF3.

---

Actualizare - ASF a decis să prelungească timp de alte 10 zile suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor SIF Transilvania

---

Actualizare - Tribunalul Braşov a respins cererea lui Fercală de suspendare a hotărârilor CS din 4 aprilie, în care CS a hotărât alegerea unui nou directorat

Tribunalul Braşov a respins cererea lui Mihai Fercală de suspendare a hotărârilor CS din 4 aprilie, în care CS a hotărât alegerea componenţei unui nou directorat format din Marius Adrian Moldovan - preşedinte -, Radu Claudiu Roşca şi Gib Tony Cristian Răduţă, se arată într-un raport al SIF 3 remis BVB.

Ataşăm integral comunicatul SIF Transilvania:

Prin sentinta nr. 319/06.05.2020, Tribunalul Brasov a solutionat dosarul, pronuntand urmatoarea solutie

,,Respinge cererile de chemare în judecată, având ca obiect "ordonanţă preşedinţială" formulată de reclamanţii Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru, Luţac Gheorghe, Fercală Mihai, Stan Iulian şi Szitas Stefan în contradictoriu cu pârâţii Frăţilă Constantin, Andănuţ CrinelValer, Moldovan Marius Adrian şi Petria Nicolae, în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020.

Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant a semnatarilor cererilor de intervenţie şi în consecinţă: Anulează cererile de intervenţie în interes propriu formulate de Societatea de Investiţii Financiare Transilvania SA în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020.

Obligă reclamanţii să plătească pârâţilor Moldovan Marius Adrian şi Adănuţ Crinel Valer suma de 3570 lei, respectiv câte 1785 lei pentru fiecare, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, ce se va depune la Tribunalul Braşov."

In cererea de interventie in dosar 1104/62/2020, avand data de inregistrare la Tribunal 22.04.2020, au fost mentionati ca reprezentanti legali ai societatii SIF Transilvania SA, domnii Mihai Fercala si Iulian Stan. Instanta a admis exceptia calitatii de reprezentanti ai SIF Transilvania SA a dlor. Mihai Fercala si Iulian Stan.

In data de 04.04.2020, Consiliul de Supraveghere a hotarat alegerea unui nou Directorat al SIF Transilvania SA, compus din :

1. Dl. Marius Adrian Moldovan - Director General/Presedinte Executiv 2. Dl. Radu Claudiu Rosca - Director General Adjunct/Vicepresedinte Executiv 3. Dl. Gib Tony Cristian Raduta - Membru al Directoratului/Director.

---

Directoratul SIF Transilvania (SIF3), condus de Mihai Fercală, a decis, într-o şedinţă ţinută ieri, modificarea modului de organizare şi desfăşurare a adunării generale extraordinare a acţionarilor (AGEA) SIF Transilvania din data de 11 mai în sensul utilizării exclusiv a votului prin corespondenţă, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Practic, AGEA se va desfăşura electronic, de la distanţă, aşa cum s-a ţinut şi ultima AGOA SIF 3 din 28 aprilie, când şedinţa s-a desfăşurat fără prezenţa fizică a acţionarilor.

Decizia a venit ca urmare a unei adrese DSP (Direcţia pentru Sănătate Publică) Braşov, înregistrată la societate cu nr. 5672/05.05.2020, în care se precizează că în această perioadă este interzisă întâlnirea unui număr mai mare de 3 persoane, recomandându-se organizarea întrunirii acţionarilor online. În comunicat se notează că decizia este în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr. 5/2020 pentru adoptarea unor măsuri referitoare la desfăşurarea adunărilor generale ale emitenţilor pe perioada existenţei stării de urgenţă generate de COVID-19.

O adresă similară cu cea de la DSP a venit la SIF 3 şi de la Poliţia Braşov, care arată că organizarea AGEA în sediul SIF3 (spaţiu închis), unde ar putea participa câteva sute de oameni, contravine prevederilor legale aflate în acest moment în vigoare.

Decizia directoratului condus de Fercală vine în contradictoriu cu o decizie luată tot ieri de Consiliul de Supraveghere condus de Crinel - Valer Andănuţ şi Marius Adrian Moldovan. Ieri, CS-ul l-a împuternicit pe Moldovan să deschidă şedinţa AGEA din 11 mai şi să conducă lucrările şedinţei. Asta în condiţiile în care Moldovan a tot încercat să intre în incinta societăţii însă nu i s-a permis accesul de angajaţii loiali lui Fercală.

Totodată, ieri, CS-ul condus de Andănuţ a dispus în sarcina lui Mircea Radus, şeful departamentului administrativ şi acţionariat de la SIF Transilvania, asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a lucrărilor AGEA sub conducerea lui Moldovan.

Disputa a prins şi conotaţii penale în condiţiile în care Fercală a anunţat că DNA a instituit dosar penal în urma plângerii efectuate de SIF Transilvania, iar în comunicatul cu deciziile de ieri remis bursei de Andănuţ şi Moldovan se ameninţa că "orice dispoziţie contrară dată de domnii Fercală Mihai şi Szitas Ştefan este nulă de drept şi atrage răspunderea penală a acestora şi a persoanelor care îşi dau concursul la realizarea acestora".

Pe lângă deciziile deja menţionate, CS-ul condus de Andănuţ şi Moldovan au mai dispus ieri în sarcina angajaţilor SIF Transilvania postarea pe site-ul societăţii doar a comunicatelor/informărilor asumate prin semnătură de Andănuţ şi Moldovan, decizie care după câte se poate vedea nu e respectată de angajaţi. De altfel, cei doi susţineau încă de ieri că "departamentele funcţionale ale societăţii se sustrag controlului ierarhic al CS şi în fapt sunt coordonate de Fercală Mihai şi Szitas Ştefan, în mod fraudulos şi ilegal".

Rămâne de văzut în ce măsură se va repeta la AGEA din 11 mai scenariul de la adunarea de bilanţ din 28 aprilie, când membrii grupării din CS formată din Crinel-Valer Andănuţ, Marius Adrian Moldovan, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria au vrut să ţină o adunare paralelă - unde au fost prezenţi "sub 5 acţionari" -, după care s-au deplasat la sediul SIF 3 din strada Nicolae Iorga nr. 2 - pentru a participa fizic la AGOA care se desfăşura electronic - şi unde nu au fost lăsaţi să intre.

În orice caz, directoratul SIF Transilvania condus de Fercală a recomandat acţionarilor să acceseze materialele aferente AGEA pe site-ul societăţii şi să evite solicitarea transmiterii acestora în copie fizică, precum şi să transmită întrebările cu privire la ordinea de zi şi buletinele de vot semnate prin e-mail. Acţionarii pot vota electronic pe site-ul societăţii, termenul limită fiind data de 10 mai.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Mai da de unde stiti voi ca au vrut sa tina o sedinta paralela.

    Noi 3 suntem membri cs si aveam obligatia legala si statutara sa mergem la AGOA. 

    Simplu si exact. Constatari facute de Politie si Jandarmerie. Restul e fabulatia cetateanului Fercala. 

    Apropo , instanta Tribunalului Brasov , a hotarat ca cei doi , Fercala si Szitas , nu sunt reprezentantii SIF TRANSILVANIA. Normal judecatorul va avea vreo plangere penala , ceva de genul. 

    Dar nu vi se pare suspect , ca fostul DIRECTOR GENERAL ADJUNCT , nu mai semnaeza , nu mai merge la sediu, a inteles ca in momentul acesta este un om fara legatura cu SIF3 ?

    1. De unde stiti voi ca ala nu mai merge la sediu si nu semneaza?

      Va sifoneaza careva?

      Sau chiar persoana in cauza da din casa? 

      Da mă, v-a trădat directorul adjunct, care n-are vârsta datorită căreia primește doar o treime din pedeapsă. Și atunci omul a decis sa-si trăiască bătrânețile acasă. Hai nu fiți supărați pe el, vă rog eu!

      Nu tati.A vandut meciul,ce nu înțelegi.A fost cooptat în echipa arbitrilor.S a făcut tușier.

      Cum adică a vândut meciul? Dacă rămânea și el pe baricade ce diferență era?

    Ăăăă, eu Georgel, împreună cu fratele meu de cruce Petrică, întruniti statutar in data de 06.05.2020, in ședința Directoratului Tesla, am decis să investim toți banii societății în aparatură de fabricat vata de zahăr. Așa să ne ajute Dumnezeu!

    Exact așa face și Fercala azi: împreună cu fratele lui Szitas, decide chestii privind o societate cu care nu mai are nici o legătură. Singura diferență între comunicatul meu și al lui e că el a furat ștampila SIF3 și tot stampileaza hârtii cu ea... 

    1. Ăștia de la Testa.. Vedeti ca va cam curentati. Dorel e cam debusolat ca Georgel si Petrică vor să dețină supremația in derizoriu.

      Sunteti mai " buni".

      Cand esti (*****) si viata i grea. 

      Tesla mă, nu Testa. Sunt aia de fac mașini electrice, altfel decât erau pe vremea ta. N-au capac de delcou/ferodou (că nu știu exact cum se spune:)). Și nici bujii.

    In textul articolului apare o mare eroare: Fercala nu conduce Directoratul!!!

    SIF Transilvania nu are Directorat in prezent!

    Mai multă rigoare ar fi binevenită! 

    1. si atunci cine conduce? fratila?! ati inebunit de tot penalilor!

      Nu poti sa nu ai Directorat.

      mai pacalicilor, gasca lui Fratila nu comunica toate deciziile instantelor; curtea de apel Brasov a decis ca Fercala reprezinta societatea chiar daca a respins cererea ca fratila sa nu participle la sedinte; uitati-va pe portalul curtii; ..hai andnut aceasta suspendare de ce nu o dai ma? v-a supendat toate hotararile din 03 februarie manglitorilor!!!

      Nu mai bine cititi comunicatul ca sa vedeti de fapt ce a suspendat din 03.02.2020 ? In realitate nu a suspendat nimic. Toate sunt bine si la locul lor. Singura realitate este ca Fercala si Szitas nu mai au ce cauta la Sif 3. Restul e poezie ... Si cu OG 34 nu se mai aude nimic ?

      Cum era cu Tesla?

      V-ați dat singuri cu Tesla pe undeva?

      Specialiștilor. 

    De fapt GHINION , azi a picat și OUG 34 , firul de par de care mai credea Fercală ca se tine !

    1. Nasol... avocații Piperea și Prescure trebuie sa mai inventeze ceva... nasol ca Fercală nu ii poate îndestula din sif... Ouch ...

      habarnistilor, nu a picat ordonanta cu starea de urgenta, au picat amenzile date in starea de urgenta! cata carte aveti mai ghimion-ilor?

      Unde au picat amenzile ? In capul tau probabil !

      OUG este neconstitutionala , nu ca ar avea vreo legatura cu FERCALA , ca la el nu se aplica , habarnistule , el are acum aprobare " de la bec " 

    Am citit amuzat materialele despre scandalurile de la SIF 3 si SIF 5 (de fapt scandalurile in care par implicate toate cele 5 SIF-uri) atat cele publicate de ziarul Bursa cat si comentariile provocate de articole. Au fost momente cand am izbucnit in ras.

    Din pacate nu este nimic de ras si ceea ce se intampla la SIF-uri pare a fi o dovada certa si clara a slabiciunii institutiilor statului roman: prin legislatia etichetata de multe ori neclara si ambigua promovata de parlament (care da impresia ca este animat de interese de partid, de interese ale unor grupuri de putere) cat si prin oamenii meniti sa aplice aplice legislatia, oameni care o interpreteaza in maniera personala si partizana. 

    Mi-a venit in minte un exemplu semnificativ tratat de presa. In recenta campanie electorala domnul presedinte Klaus Iohannes a vorbit si a cerut domnia legii; perfect normal. Cred ca stiti cu totii ca presedintele Iohannes i-a retras o decoratie acordata de statul roman domnului Adrian Nastase, fost prim ministru cu realizari notabile in politica externa a Romaniei. Pentru retragerea decoratiei domnia sa a avut o acoperire perfect legala dar pentru aceeasi acoperire legala nu i-a retras o decoratie similara acordata de statul roman celebrului fotbalist Gheorghe Popescu. Ma intreb cum s-a aplicat in aceste 2 cazuri domnia legii in situatia in care in spatele presedintelui Klaus Iohannes se afla un aparat admnistrativ si consilieri platiti de la buget. Nu stiu daca Administratia prezidentiala a dat un comunicat in care sa explice aplicarea diferita a aceleiasi legii functie de persoana. Sper si cred ca am relatat corect acest exemplu.  

    In lumina exemplului de mai sus comportamentul conducerii ASF (Gradinescu & Co), al domnilor Dragoi, Lakis, Fercala, Ciurezu, Lakis, etc este cvasinormal: ca ”asa vor muschii lor”. Ei au ca prioritate in activitatea lor interesele personale si de grup. 

    Se uita de catre autoritati, in integrul lor, ca la baza acestor SIF-uri se afla milioane de romani. La aceste scandaluri, ce dureaza de luni de zile, ma asteptam ca Parlamentul sa intervina in sensul clarificarii legislatiei, verificarii comportamentului ASF si protejarii micilor actionari proveniti din Programul Privatizarii in Masa. Parlamentul a tacut; pentru el scandalul nu exista si nici milioanele de romani actionari la SIF-uri. Probabil multi parlamentari asteapta felurite foloase de la cei ce controleaza si sifoneaza profiturile SIF-urilor. Se apropie 2 alegeri, pastrarea actualelor pozitii este existentiala pentru multi parlamentari si este nevoie de ”sponsorizari” pentru campaniile electorale. 

    Da halatu...cat costa halatu ?????? Asta ne-o va spune fercala dupa ce numara el voturile in linistea baricadei din sif. Atentie fercala, varsta iti poate juca iar feste si iese invers ! Si atentie ca fug si avocatii de langa tine, puricosule !

    Cine e Moldovan si Andanut?

    Miresele cuiva? 

    1. Mirese? Curve vrei să zici. Ghici ale cui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb