Fermele Smithfield amendate pentru poluare

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 16 iulie 2008

Direcţia Apelor Banat (DAB) a aplicat amenzi de 300.000 de lei, în primul semestru, cele mai mari sancţiuni primindu-le fermele companiei americane de creştere a porcilor Smithfield, care au plătit 80.000 de lei pentru poluare. Directorul DAB, Titu Bojin, a declarat ieri, citat de Rompres, că au fost inspectate 24 de ferme de porci, iar în două cazuri au fost date avertismente pentru că nu s-au luat măsuri operative conform planului de prevenire şi combatere a poluării accidentale pentru limitarea scurgerii dejecţiilor pe teren. "Este vorba de fermele Smithfield de la Bacova şi Gătaia. În acelaşi timp, fermele de la Birda şi Voiteni au fost amendate cu 80.000 de lei pentru că la Bacova s-a cons­tatat că ferma era suprapopulată, iar la Voiteni nu s-au executat cele nouă foraje de monitorizare a pânzei freatice pe terenurile agricole, unde se împrăştiau dejecţiile", a afirmat Titu Bojin.

În urmă cu un an, fermele Smithfield din Timiş au fost în carantină pentru că s-a descoperit pesta porcină clasică la efectivele de animale, cauza fiind tot suprapopularea fermelor. Atunci au fost sacrificate aproape 60.000 de capete de suine, iar după ecologizare, fermele au fost repopulate cu animale sănătoase aduse din Polonia.

Pe de altă parte, în primele şase luni ale acestui an, DAB a efectuat peste 400 de controale la primării, sursele de alimentare cu apă, consumatorii de apă, balastiere, lucrări hidrotehnice, ferme de porcine ori unităţi miniere închise şi au fost formulate două plângeri penale pentru nerespectarea normelor de mediu.

În 33 de cazuri au fost aplicate doar avertismente, dintre care 12 au fost adresate primăriilor ce nu au respectat prevederile legale cu privire la salubrizarea cursurilor de apă. Din cele 36 de balastiere controlate, în zece cazuri s-au dat avertismente unor agenţi economici care desfăşurau activitatea de exploatare de agregate minerale fără a prezenta măsurătorile topo post execuţie, conform prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor. Printre instituţiile amendate s-au numărat şi două ferme ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, unde au fost depistate nereguli, motiv pentru care s-a dispus amendarea cu 35.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb