Fermierii ar putea primi un avans de 50% pentru proiectele de dezvoltare rurală

A.G.R.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 aprilie 2009

Fermierii ar putea primi un avans de 50% pentru proiectele de dezvoltare rurală

Fermierii români ar putea beneficia, din luna mai a acestui an, de un avans de 50% din valoarea ajutorului public obţinut pentru un proiect de investiţii contractat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat, vineri, Viviana Vasile, director de dezvoltare rurală în Ministerul Agriculturii (MAPDR). Domnia sa a menţionat: "La nivelul Uniunii Europene, se discută decizia de a acorda, începând cu luna mai şi până în anul 2010, un avans de 50% din valoarea proiectelor semnate, depuse prin PNDR. În acest sens, ministerul va demara discuţii cu cele mai importante bănci comerciale pentru a vedea în ce măsură acestea pot acorda facilităţi beneficiarilor de proiecte depuse pe PNDR".

Potrivit Agerpres, este vorba de acordarea unor dobânzi mai mici la creditele destinate investiţiilor, perioadă de graţie mai mare pentru beneficiari, precum şi de garanţii oferite mai uşor de către fondurile de garantare. Aceste avansuri s-ar putea aloca în special beneficiarilor care au semnate deja contractele de finanţare, dar nu au posibilitatea de a accesa credite şi de a face achiziţiile prevăzute în proiect.

Potrivit directorului MADPR, decizia privind acordarea acestui avans va fi publicată în jurnalul oficial al Comisiei Europene, la finele lunii aprilie, Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit urmând să modifice procedurile, iar din luna mai să aloce aceste avansuri. Fermierii pot beneficia de acest avans contra unei scrisori de garanţie bancară în valoare de 110% din valoarea avansului.

Viviana Vasile a precizat că garanţiile nu au fost considerate ajutor de stat, însă fondurile de garantare nu vor putea acoperi decât 80% din valoarea creditului. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în momentul de faţă, circa 90% din proiectele depuse pe măsura 1.2.1 de dezvoltare a fermelor sunt pentru achiziţia de utilaje şi tractoare agricole în defavoarea fermelor zootehnice. (

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb