Fermierii vor primi subvenţii de 2,9 miliarde de lei, în avans

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 13 septembrie 2013

Guvernul a aprobat săptămâna acesta plata a 2,9 miliarde de lei către fermieri reprezentând avansuri la plăţile directe pe care România îi va primi de la Uniunea Europeană. Agricultorii urmează să primească banii în conturi în timpul campaniei de toamnă, chiar dacă aceşti bani vor fi acordaţi de Comisia Europeană abia la începutul lunii ianuarie 2014. 

Cu această ocazie, Primul Ministru Victor Ponta i-a solicitat ministrului Agriculturii să pregătească mai atent programul de sprijinire a tinerilor fermieri. "Vreau să vă rog să prezentaţi foarte clar şi foarte bine acel proiect de sprijinire a tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Nu vreau să mai anunţăm că dăm nu ştiu câte zeci de mii şi după aia să fim obiect de glumă. Vreau să-l pregătiţi bine, să arătaţi cum se implementează şi, după aceea, să şi reuşim acest lucru", a afirmat Ponta.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că acordarea acestor sume de bani sunt necesare agriculturii.

" În ultimii ani, Ministerul Agriculturii şi Agenţia de Plăţi au făcut eforturi ca începând cu 16 octombrie să plătească în avans jumătate din plata europeană pe care pot să o primească fermierii, astfel că anul trecut am reuşit să plătim în doar două săptămâni 500 milioane de euro. În acest an însă Agenţia de Plăţi a făcut eforturi să plătească încă din data de 5 septembrie un avans de 75% pentru o parte din beneficiarii plăţilor cuvenite pe axa 2(n.r. plăţile de agro-mediu) din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Nu mai puţin de 300 de milioane de euro în zilele următoare vor intra în conturile fermierilor şi cred că este un lucru bun, mai ales având în vedere faptul că suntem în campanie de toamnă şi e nevoie de un stimulent", a declarat Daniel Constantin.

Faptul că agricultorii au nevoie de aceşti bani înainte de încheierea recoltelor este însă interpretat de reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) ca un semn în plus al condiţiilor dezastroase din sectorul agricol, în ciuda producţiilor mari de cereale. Mai multe voci din agricultură susţin că fermierii depind de subvenţii şi credite şi se tem că acest lucru va falimenta agricultura în următorii ani, când împrumuturile trebuie returnate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb