Festival intercultural la Săpânţa

C.P.
Cultură / 6 august 2010

Agenda de vacanţă a românilor dar şi a celor din străinătate prevede participarea la festivalul intercultural "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" de la Săpânţa, ce va avea loc în perioada 12 - 15 august.

Gândit unitar, ca o călătorie iniţiatică, "Drumul lung..." porneşte din Bucureşti, Gara de Nord. Artişti, oaspeţi de seamă, turişti vor pleca împreună cu trenul, în zilele de joi şi vineri, spre Săpânţa.

Pentru că totul trebuie să fie impecabil, S.C. "CFR GEVARO" S.A. a suplimentat numărul vagoanelor de dormit pentru publicul şi invitaţii festivalului, asigurând confortul călătorilor prin serviciile pe care le oferă. Se va adăuga şi un vagon restaurant, dedicat muzicienilor de la festival. Publicul are posibilitatea de a comanda meniuri speciale în cuşetă.

Trenul 1643 pleacă pe ruta Bucureşti Nord-Sighetu Marmaţiei, la orele 17.40. În zilele de joi şi vineri, adică 12 şi 13 august, acesta transportă călătorii spre Săpânţa. Toţi cei care îşi anunţă prezenţa în tren, vor fi aşteptaţi de un microbuz, care îi va duce de la Sighet la Săpânţa.

În urmă cu 16 ani, Peter Hurley venea în România pentru o scurtă perioadă de timp (credea el) pentru a dezvolta o afacere. Nu ştia, pe atunci, nimic despre ţara noastră. Continuă să trăiască în România şi produce (din fonduri proprii) un festival intercultural la Săpânţa.

Festivalul maramureşean iniţiat de irlandezul Peter Hurley, după ideea de a explora zonele comune dintre celţi şi daci a românului cosmopolit Nicu Covaci, prinde, ca perspectivă, conturul unui reper al turismului cultural european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb