"Fiat Chrysler" îşi mută sediul la Londra

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 12 mai 2014

"Fiat Chrysler" îşi mută sediul la Londra

"Fiat Chrysler Automobiles" NV, noul grup auto format din combinarea operaţiunilor "Fiat" SpA din Italia cu cele ale "Chrysler Group" LLC din SUA, va fi mutat la Londra, conform anunţului făcut săptămâna trecută de directorul general al "Fiat", Sergio Marchionne.

De 115 ani sediul "Fiat" este la Torino, în timp ce "Chrysler", companie care a fuzionat recent cu "Fiat", are sediul în Auburn Hills, Michigan (SUA).

"Sediul va fi la Londra", a declarat Sergio Marchionne, într-o conferinţă de presă, adăugând: "Funcţiile executive ale grupului, consiliul de administraţie, biroul meu, unele din atribuţiile mele trebuie să aibă sediul la Londra, dar asta nu înseamnă că voi renunţa la responsabilităţile mele operaţionale din SUA. Vom fi un grup care va opera peste tot".

În luna ianuarie, "Fiat" a ajuns la un acord pentru preluarea controlului deplin la "Chrysler", în schimbul sumei de 4,35 miliarde de dolari. Tranzacţia dă naştere celui de-al şaptelea mare constructor auto din lume.

Grupul italian a informat, la începutul anului, că noua companie, "Fiat Chrysler Automobiles", va fi cotată în principal la New York şi secundar la Milano, urmând să fie înregistrată în Olanda, dar să aibă sediul fiscal în Marea Britanie.

Sindicatele şi politicienii italieni sunt îngrijoraţi de posibilitatea unor concedieri ca urmare a mutării sediului general al "Fiat", însă Marchionne a dat asigurări că acest transfer nu va avea impact asupra locurilor de muncă din Italia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb