FIFA a pierdut un proces cu un fost angajat

O.D.
Sport / 18 ianuarie 2023

FIFA a pierdut un proces cu un fost angajat

Un tribunal elveţian a anunţat că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) l-a concediat de manieră nejustificată, fără preaviz, pe fostul său secretar general interimar, germanul Markus Kattner, demis în 2016 pentru nereguli financiare.

"Prima cameră civilă a statuat asupra concedierii fără preaviz a secretarului general al FIFA (interimar) în mai 2016. Aceasta a fost considerată drept nejustificată, contrar a ceea ce s-a decis în faţa tribunalului pentru muncă din Zurich", a indicat un purtător de cuvânt al Curţii supreme din Zurich.

Cazul a fost trimis în faţa tribunalului de muncă, pentru ca acesta să se pronunţe asupra solicitării de daune şi interese a lui Kattner.

Markus Kattner, director financiar al instituţiei sportive din 2003 şi secretar general adjunct din 2007, şi-a preluat funcţia de secretar general interimar după demiterea, în septembrie 2015, a francezului Jerome Valcke, trimis în judecată pentru vânzarea de bilete pe piaţa neagră.

Dar, la mai puţin de un an, pe 23 mai 2016, FIFA l-a demis pe german în urma unei anchete interne care a scos la iveală nereguli financiare legate de funcţia deţinută, iar ancheta internă s-a întins pe o perioadă cuprinsă între 2008 şi 2014.

Lui Kattner i s-a reproşat că a încasat bonusuri consistente, care, deşi erau prevăzute în contractul său, aveau clauze secrete în cadrul instituţiei şi doar câteva persoane din cadrul FIFA le cunoşteau şi le puteau aproba.

Pentru a justifica concedierea sa fără preaviz, FIFA i-a reproşat în mod special că şi-a procurat o înregistrare audio de la o reuniune, conform verdictului. Contrar tribunalului muncii, Curtea supremă a apreciat că procurarea unei înregistrări de la o reuniune de unde el a fost exclus nu este un motiv valabil pentru concedierea fără preaviz.

Kattner a primit în iunie 2020 o suspendare pe 10 ani din orice activitate legată de fotbal pentru încasarea de bonusuri consistente. Suspendarea sa, completată cu o amendă de 1 milion de franci elveţieni, a fost pronunţată de Comisia de etică a FIFA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb