Fiica lui Alexander Dugin, considerat "Rasputinul lui Putin", a murit după ce maşina în care se afla a explodat

V.G.
Internaţional / 21 august 2022

Fiica lui Alexander Dugin, considerat "Rasputinul lui Putin", a murit după ce maşina în care se afla a explodat

"Ghidul spiritual" al lui Vladimir Putin, Alexander Dugin, a scăpat de un atac cu maşină-capcană, atentat în care însă şi-a pierdut viaţa fiica sa, Daria, informează The Sun, citând presa rusă, potrivit News.ro.

Filosoful şi naţionalistul rus - despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit "Rasputinul lui Putin" - a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara.

El şi fiica lui au fost oaspeţi de onoare la festivalul familiei tradiţionale de la Zaharovo şi plănuiseră să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem. Dar Dugin a sărit într-un alt vehicul şi, fără să ştie, a ocolit tentativa de asasinat, potrivit rapoartelor. Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ţinându-şi mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Ea devenise o personalitate publică de sine stătătoare ca "analist politic" şi editorialist al publicaţiei pro-Putin United World International. Cu câteva ore înainte de moartea ei, Daria fusese fotografiată la evenimentul de la Zaharovo alături de tatăl ei, filozoful cunoscut sub numele de "Creierul lui Putin".

Presa locală a etichetat rapid explozia drept o tentativă de asasinat asupra autorului rus, iar Denis Puilin, liderul autodeclaratei Republici Populare Doneţk, a susţinut că Dugin a fost ţinta vizată

Daria a fost plasată pe lista sancţiunilor de Regatul Unit şi SUA în aprilie pentru că a condus o "platformă pentru ultranaţionaliştii ruşi de a răspândi dezinformare şi propagandă". În martie, a apărut într-un interviu pentru YouTuber-ul rus Nikolai Rosov, în care a calificat Occidentul şi Europa drept "rasişti totalitari, colonialişti şi nazişti". Ea a susţinut ferm invazia Ucrainei, cerând "unitate absolută" în ţara ei, adăugând: "Nu sunt permise [alte] voci".

Celebrul ei tată nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al preşedintelui rus. El a co-fondat Partidul Naţional Bolşevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă şi susţinător al lui Putin. El a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei şi crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa şi Asia. Scrierile sale - care au fost lecturi obligatorii pentru soldaţii ruşi - proclamă o viziune paranoică asupra lumii care promovează ideea ca Moscova să controleze totul "de la Vladivostok la Dublin".

Dugin este faimos pentru cartea sa din 1997 Foundations of Geopolitics, care prezintă ideologia sa ultranaţionalistă şi neo-fascistă a eurasianismului. De asemenea, a venit cu noţiunea extremistă de "nouă Rusie" - despre care se spune că l-a inspirat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Dughin nu este filosof, nici gânditor.

    E un autor de ceva scrieri geopolitice . 

    El a susținut public și ...relaxat (video disponibil pe YouTube) că războiul din Ucraina e o necesitate geopolitică și că va rezulta o lume multi- polara mai dreaptă decât cea actuală, iar morții din război justifica cauza generala (așa ceva se numește fascism) 

    Demult războinicii își puneau la adăpost familia. 

    Dughin și alții au crezut în sinea lor , că nu e un război parte în parte, ci o agresiune banditească, iar ei îs imuni. 

    Uite că nu e așa.

    Tatăl și-a omorât fiica. 

    1. Cum nu cred că se va căi până la sfârșitul vieții (asta ar însemna să recunoască ca a fost un instigator la crime) posibil sa își fi pierdut fiica definitiv, și în eternitate, căci locul său în iad pare rezervat, acolo nu e niciun dialog, cum susține și el că dialogul între lumi, civilizații nu e posibil, doar ciocnirea, umanitatea ar fi cumva condamnată la război .

      Altfel nu e nevoie de Dughin ca învățător, cine a pariat pe el a greșit. 

      Avem porunca: 

      Fericiți făcătorii de pace.

      Criminalii au omorât fata ,nu tatăl ,la gândirea voastra....

      Tatăl face apologia crimei (de stat).

      Un nene filozof sau ce o fi el instigă la război, iar unii îi omoară fata. O fi normal? Desigur, în mintea degenerată a consumatorilor de propagandă, este pentru că rușii răi și slava ucraina. Prin faptul că găsești o justificare unei crime de război, așa cum e asta, nu te face mai virtuos decât Dughin, ci dimpotrivă. Sunteți cam la același nivel din punct de vedere moral. Din punct de vedere intelectual clar ești la un mare dezavantaj față de el.

      Si fica-sa avea acceasi ideologie.Nu sunt permise alte voci,spunea ea.Tac-su sustinea ca Rusia trebuie sa devina un imperiu.

      Mai ce scrupulosi au devenit mujicii...dar cand invadezi un stat independent, ucigand civili si violand femeile doar ca asa i s-a nazarit lui Pulter care inca viseaza la fosta URSS cum este? Cum ati justificat voi invazia si razboiul in Ucraina?

      un gunoi care vedea rusia pana la Dublin???????

      Unde am scris in opinia 1 că justific crima aceasta.

      Am sustinut doar că tatal și a omorât fiica 

      Cine scoate sabia , vorba aceea. 

      In alta ordine de idei eu , si nici tu, nu putem opri pe rusi sa ucidă. 

      Dar nici nu putem cere ucrainienilor atacați sa nu o facă, la rândul lor. 

      Surpriza, ucrainienii pot ucide .

      voi faceți apologia crimei mai rău decât rusii ,dacă aveau ceva de împărțit trebuia sa o facă cu tatăl nu cu fica ,ce ar fi dacă rusii ar începe sa arunce în aer copiii,soția lui zelenski sau apropiaților lor ,asta înseamnă mafie terorism iar ucrainienii asta au făcut și fac,dacă cautam pe rețele vedem ca din 2014 tot au omorât,bombardat,decimat minoritatile ruse

      Și-au apărat teritoriul de forțele separatiste. Ghinion! Separarea se poate obține prin luptă. Se pare că e drum lung până la înfrângere.

      Toyota va fi casată. Asta e. 

      Ii plangeti atat pe ucrainieni care au interzis scolile in limba romana. SUA si UE nu au macanit deloc, a fost bine. Acum SUA si UE ne jecmanesc ca sa sustina razboiul dintre Rusia si Ucraina.

      Pot din 2014

    ne bucuram.

    pe aceeasi linie ii uram lui tac-su soarta identica!  

    toti viermii putinisti trebuie sa moara!

    1. Sa vedem daca redacția Bursa tolerează acest tip de hate speech. De la a condamna o invazie și un razboi, la a spune practic ca miliarde de oameni de pe planeta trebuie sa moara pentru ca au alta gândire este instigare la genocid.

      Nu coteaza ce tolereaza bursa,conteaza ce face putin.A iscat un razboi si o mare instabilitate in Europa.Sa le fie rusine rusilor.Tac-su spune numai balarii de parca rusii ar fi buricul Pamantului.Pentru Putin si acolitii sai nu conteaza ca mor oameni atata timp cat nu mor apropiatii lor.

    bineinteles ca rusii i-au facut capatul

    New Syria next level unlocked...

    1. Producatorii de armament si multi altii deja au deschis sampania... Urmeaza nivelul "De trei ori Siria"...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb