Filarmonica din Londra îl promovează pe George Enescu în al treilea episod al seriei "Who Is Romania"

J.P.
Miscellanea / 23 octombrie 2020

Filarmonica din Londra îl promovează pe George Enescu în al treilea episod al seriei "Who Is Romania"


Festivalul George Enescu şi Filarmonica din Londra îl promovează pe George Enescu în al treilea episod al seriei "Who Is Romania", prezentată de britanica Tessa Dunlop, conform unui comunicat de presă.

Seria de filmuleţe de promovare a României pe plan internaţional continuă vineri, 23 octombrie, cu un nou episod dedicat compozitorului George Enescu. Geniu al lumii muzicii clasice, George Enescu, a cucerit inimile a două mari regine şi a transpus spiritul românesc în arta sa. Considerat un fenomen al secolului XX şi comparat cu Mozart, George Enescu reprezintă România, valorile şi tradiţiile sale pe plan mondial.

Episodul dedicat marelui compozitor român este susţinut şi difuzat de Romanian Cultural Institute in London, London Philharmonic Orchestra şi Festivalul George Enescu.

"Who is Romania" este scrisă şi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie şi personalitate media britanică. Pasionată de România şi specialistă în relaţiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbeşte româneşte şi este autoarea lucrărilor "The Bletchley Girls" şi "The Century Girls" şi câştigătoare a numeroase premii pentru producţia BBC "Coast". A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat şi acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României, mai arată sursa citată.

Tessa Dunlop: "A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil"

Seria "Who is Romania" este produsă de Storytailors, casă de producţie internaţională fondată de un român, Paul Andrei Lungu, care acoperă peste 40 de ţări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR, precum şi sprijinul media al Fundaţiei România Pretutindeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb