Filipine amână redeschiderea frontierelor ţării pentru turiştii vaccinaţi

G.U.
Internaţional / 29 noiembrie 2021

Filipine amână redeschiderea frontierelor ţării pentru turiştii vaccinaţi

Guvernul filipinez a suspendat redeschiderea frontierelor ţării pentru turiştii vaccinaţi, pentru a împiedica intrarea în ţară a noii variante Omicron a coronavirusului, pe fondul unei ratei scăzute de vaccinare a populaţiei, transmite AFP, conform Agerpres.

În paralel, astăzi a fost lansată o nouă campanie ce vizează vaccinarea a 9 milioane de persoane în trei zile, pentru care au fost mobilizaţi membri ai forţelor de securitate şi 160.000 de voluntari, potrivit Reuters.

Filipine, care se confruntă cu una din cele mai grave epidemii de COVID-19 din Asia, a vaccinat până acum cu schema completă 36,5 milioane de persoane, o treime din populaţia de 110 milioane de locuitori.

Ratele de vaccinare rămân inegale, ajungând la 93% în regiunea capitalei, comparativ cu 11% în zonele predominant musulmane din sud.

Guvernul de la Manila îşi anunţase săptămâna trecută proiectul de a permite din nou intrarea în ţară a cetăţenilor din numeroase state, începând de la 1 decembrie, cu intenţia de a dinamiza o economie greu încercată de pandemie.

Grupul de lucru al guvernului pentru lupta împotriva COVID-19 (IATF) a schimbat însă politica, anunţând în weekend suspendarea zborurilor din şapte ţări europene, în plus faţă de interzicerea sosirilor din state africane, decisă puţin mai devreme.

Deocamdată, în Filipine nu a fost depistat niciun caz de infectare cu varianta Omicron, identificată prima dată în Africa de Sud.

'IATF a considerat necesar să suspende intrarea turiştilor străini, ţinând cont de preocupările la nivel mondial legate de varianta Omicron', a declarat luni comisarul Biroului pentru Imigraţie, Jaime Morente.

Decizia constituie o lovitură dură pentru operatorii turistici din ţară.

Turismul este un sector important al economiei filipineze, contribuind în 2019 cu aproape 13% la PIB, graţie celor 8 milioane de vizitatori, potrivit statisticilor oficiale. Anul trecut, când numărul de turişti a scăzut la 1,48 milioane, procentul din PIB a coborât la 5,4%.

Guvernul a relaxat restricţiile în ultimele săptămâni, când numărul zilnic de infectări a scăzut la o medie săptămânală de 1.679 în noiembrie faţă de 18.500 în septembrie.

De la debutul pandemiei, în Filipine au fost raportate 2,8 milioane de infectări cu coronavirus şi 48.000 de decese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb