FINAL DE MECI: Simona Halep, învinsă de Elina Svitolina în finala turneului de la Roma

Amalia Ionescu
Sport / 21 mai 2017

Simona Halep (Sursa foto: Facebook)

Simona Halep (Sursa foto: Facebook)

Sportiva română a fost învinsă cu scorul de 6-4, 5-7, 1-6, în urma unei accidentări la gleznă

Halep ratează şansa de a urca pe locul 3 WTA

------------

Actualizare 16:25

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă astăzi de sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul unsprezece mondial, în finala turneului WTA de la Roma, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-1.

Simona Halep a reuşit să câştige primul set cu scorul de 6-4, iar la pauza dintre seturi a solicitat să primească îngrijiri medicale la glezna dreaptă din cauza unei accidentări.

La scorul 4-3 pentru Svitolina în setul doi, Halep a discutat cu antrenorul său, Darren Cahill, în timp ce Elina Svitolina a cerut intervenţia fizioterapeutului. Setul al doilea a fost câştigat în cele din urmă de sportiva din Ucraina, cu scorul de 7-5, după ce Halep a reuşit să egaleze la 5.

Tot în setul al doilea, Halep a solicitat din nou îngrijiri medicale, glezna fiindu-i bandajată.

Svitolina s-a impus categoric, cu scorul de 6-1, în setul decisiv, pe fondul unei vizibile iritări a Simonei Halep cauzate de accidentarea la gleznă.

Durata meciului a fost de două ore şi şapte minute.

La finalul partidei, jucătoarea română a declarat: "A fost o finală bună, Elina a jucat foarte bine, o felicit pentru ce a făcut în acest an. Mulţumesc fanilor care au venit să mă susţină şi echipei mele, că aţi venit, că m-aţi suportat. A fost prima mea finală la Roma, sper să mai am ocazia să mai revin şi să câştig".

Din punct de vedere statistic, Halep a reuşit doi aşi, a comis patru duble greşeli, a realizat 30 de lovituri câştigătoare şi a făcut 47 de erori neforţate. Svitolina a avut patru aşi, cinci duble greşeli, 25 de lovituri câştigătoare şi 37 de erori neforţate.

Simona şi-a asigurat, prin prezenţa în finala turneului de la Roma, un cec de 230.565 euro şi 585 puncte WTA.

Din nefericire, sportiva noastră a ratat şansa de a urca pe locul trei în ierarhia WTA.

-------------

Actualizare 11:24 Halep despre cheia parcursului său bun la Roma: "Încrederea, simt jocul, sunt în formă, mănânc ciocolată"

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat ieri că pentru ea cheia parcursului bun din această săptămână este reprezentată de mai mulţi factori: "Încrederea, simt jocul, sunt în formă, nu am accidentări, mănânc ciocolată, totul este plăcut".

Ea a precizat, în conferinţa de presă de după calificarea în finala turneului de la Roma, că şi-a schimbat mentalitatea faţă de anul trecut la acelaşi turneu. Numărul 4 WTA a declarat, potrivit News.ro: "Pot să spun că sunt mândră că am schimbat mentalitatea faţă de anul trecut. Anul trecut când am venit aici eram supărată că trebuie să joc din nou. Anul acesta când am venit mi-am spus că trebuie să joc până la capăt. Îmi doresc mai mult şi sunt motivată. Anul trecut a fost o lecţie bună şi nu am vrut să repet situaţia. Să fiu în finală aici este minunat, este plăcut să joc în finală şi vreau să câştig".

Halep a vorbit şi despre faptul că a plouat în timpul meciului cu Kiki Bertens şi a făcut o comparaţie între situaţia de la Roma şi cea de la Roland Garros în condiţii de ploaie: "La Roma nu plouă atât de mult. Eram încrezătoare că vom termina astăzi (ieri, n.r.). A fost mai greu când am văzut că plouă la 4-1, am spus: «Nu acum, te rog». Dar nu pot schimba nimic, am rămas acolo şi am avut răbdare, iar ploaia s-a oprit. A fost o mare diferenţă, pentru că la Roland Garros ploua tot timpul când jucam. Începeam meciul şi ploua. Cred că nu este un lucru bun. Este o mare diferenţă. Mingea la French Open era foarte grea, iar terenul era ud. Aici terenul a fost perfect".

Sportiva a menţionat că acum este mai experimentată şi nu se precipită atunci când vede că ar putea ploua. "Am destulă experienţă, poate când eram mai tânără făceam asta, când vedeam că vine ploaia mă grăbeam, dar acum nu, mă gândesc doar să îmi păstrez calmul şi să joc la fel ca până atunci", a mai spus Halep.

Simona Halep a precizat că simte presiunea faptului că poate fi considerată favorită la turneele pe zgură, dar este o presiune pozitivă. Ea a adăugat: "Simt presiunea, dar este o presiune pozitivă. Îmi place să cred că am şansa să câştig meciuri. Îmi place să intru pe teren şi să fiu responsabilă pentru mine însămi, de ce fac pe teren, nu mă gândesc la ce fac altele, mă gândesc doar la ce fac eu, să muncesc mult în fiecare zi şi când merg acolo să cred că pot să câştig turnee. Nu este uşor".

------------

Actualizare 11:12 Elina Svitolina, adversara Simonei Halep în finala turneului de la Roma

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 11 WTA şi favorită numărul opt, s-a calificat ieri în finala turneului de la Roma în care o va avea ca adversară pe Simona Halep.

Svitolina a beneficiat în semifinale de abandonul sportivei spaniole Garbine Muguruza, favorită numărul trei şi locul 7 mondial.

Muguruza a abandonat din cauza unei accidentări la gât după 22 de minute de joc, la scorul de 4-1 în primul set pentru Svitolina.

Simona Halep şi Elina Svitolina s-au mai întâlnit o singură dată, în primul tur la Sofia, în 2013, când învingătoare a fost jucătoarea noastră cu scorul de 6-1, 6-1, potrivit News.ro.

Elina Svitolina a câştigat în acest an trei turnee: Istanbul, Taipei City şi Dubai.

Dacă se va impune în finala de la Roma, atunci Simona Halep va urca pe locul 3 WTA.

-------------

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat ieri în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.775.745 dolari, după ce a întrecut-o pe olandeza Kiki Bertens, cu scorul de 7-5, 6-1.

Halep va juca astfel a doua sa finală consecutivă, după ce săptămâna trecută a câştigat titlul la Madrid.

Simona Halep (25 ani), cap de serie numărul şase la Foro Italico, a încheiat conturile după o oră şi 17 minute în faţa unei olandeze de aceeaşi vârstă, aflată pe locul 20 în ierarhia mondială, relatează Agerpres.

Sportiva din ţara noastră a început perfect meciul, cu un break la zero, iar apoi s-a desprins, 2-0. Bertens a reuşit să revină în meci şi să egaleze, 2-2, dar Simona a făcut un nou break şi apoi l-a consolidat, 4-2, după ce salvat trei mingi de break. Olandeza şi-a făcut serviciul la zero, dar Halep a replicat imediat şi scorul s-a făcut 5-3. Simona Halep a ratat nu mai puţin de cinci mingi de set pe serviciul adversarei, care a reuşit apoi să restabilească egalitatea, 5-5, cu un nou break. Halep nu a renunţat la luptă şi a reuşit şi ea să câştige contra serviciului, iar după o scurtă consultare cu antrenorul Darren Cahill a încheiat setul cu un ghem la zero: 7-5, în 50 de minute.

Simona Halep a dominat categoric setul al doilea, în care a condus cu 4-0 şi s-a impus cu 6-1. Ultimele schimburi de mingi s-au jucat pe o uşoară ploaie, dar Simona a salvat o minge de 5-2 şi a încheiat conturile.

Românca a avut procentaje foarte bune la ambele servicii, 68% la primul şi 62% la al doilea, nu a făcut nicio dublă greşeală şi a reuşit 17 lovituri câştigătoare, comiţând doar 9 erori neforţate. Bertens a avut doi aşi, a comis două duble greşeli, a reuşit 20 de lovituri câştigătoare, însă a făcut şi 31 de erori neforţate.

Bertens trecuse de Monica Niculescu în primul tur la Roma, cu 2-6, 6-2, 6-1.

Halep (4 WTA) a jucat de patru ori cu Kiki Bertens (20 WTA), bilanţul fiind acum de 3-1 în favoarea sa, singurul eşec înregistrându-se pe zgură. Halep s-a impus în 2010, în sferturile turneului ITF de la Torhout (Belgia, 100.000 dolari), cu 7-6 (2), 6-2, Bertens a învins în 2012, în semifinale la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-4, iar Simona a câştigat ultimul duel, în 2016, la Wimbledon, în turul al treilea, cu 6-4, 6-3.

Simona, care a ajuns la zece victorii consecutive (Madrid şi Roma), şi-a asigurat un cec de 230.565 euro şi 585 puncte WTA, iar în finală o va întâlni pe învingătoarea dintre Garbine Muguruza Blanco (Spania, 7 WTA) şi Elina Svitolina (Ucraina, 11 WTA).

Simona Halep a afirmat, la finalul meciului, că titlul de la Madrid a făcut-o mai puternică. Ea a declarat: "Sunt foarte bucuroasă că am câştigat, e neplăcut să fii oprit de ploaie, mă bucur că am terminat meciul. Sunt foarte încrezătoare, titlul de la Madrid mă face mai puternică. Îmi doresc să câştig acest titlu, mereu este o plăcere să joc aici".

Rugată să vorbească şi în limba italiană, jucătoarea noastră a spus: "Mulţumesc tuturor, îmi place oraşul Roma".

Halep va juca la Roma a 24-a sa finală din carieră, până acum având cincisprezece titluri cucerite.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Felicitari,Simona!Nu numai pentru victorie,ci pentru intreaga ta cariera de pana acum.Esti pe drumul cel bun .Nu uita,suntem destui care te sustinem si atunci cand nu castigi.Nu ai nicio datorie fata de nimeni,nici macar fata de tara.Joaca asa cum iti place sa joci,cum ai stabilit cu antrenorul,cum crezi tu ca e bine sa faci,fara sa te gandesti la multimea ,de cele mai multe ori,fara logica,cu multe comentarii ,de-a dreptul imbecile,care tradeaza lipsa ,nu numai de ratiune,dar si de bun simt.Jocul tau ma incanta si te sustin,din fata unui pc sau a tv-ului ,oricand am timp.Succes !

    1. "Felicitari,Simona! Nu numai pentru victorie..."

      - felicitari pt victorie!!!. Care victorie? Iti bati joc de ea? E destul ca si-a batut joc Svitolina sau tu chiar ai crezut in "jocul ei de glezna"? Eu nu. 

      "Nu ai nicio datorie fata de nimeni,nici macar fata de tara"  

      - dar tu cine crezi ca a platit pt terenurile de tenis pe care s-a antrenat Halep? Pt infrastructura care a ajutat-o sa se deplaseze, pt sistemul educational si sportiv etc? Iti explic eu. Fiecare dintre multele zeci de milioane de romani de la Burebista incoace. Daca doreai sa n-aiba nici o datorie fata de nimeni tb sa-i spui sa se naste undeva prin Sahara sau Siberia. In plus ar trebui sa-l intrebi pe Stere daca nu cumva a fost acuzat despre ceva fraude cu compania lui de "lapte", companie ce i-a platit Simonei tale deplasarile, cazarile, confortul care s-o ajute sa urce in tenis... bani care trebuiau sa ajunga in folosul ccetateanului roman, Romaniei. 

      P.S. Daca chiar a facut entorsa in mod normal n-are cum sa participe la Roland Garos. Daca chiar a facut entorsa sa ne spuna cum de a reusit sa continue asa bine si sa castge setul dupa care a cazut lamentabil ca sa faca teatru "de glezna" abea in setul 3.

    Băsăii lui Radu Banciu vor face liniște o perioadă. O victorie la Roland Garros anunță sfârșitul carierei propagandiștilor descreierați.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb