Final de negocieri pentru preţul energiei între "Hidroelectrica" şi "Alro"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 februarie 2010

Negocierile dintre "Hidroelectrica" şi "Alro" pentru stabilirea unui preţ nou al energiei electrice de care are nevoie producătorul de aluminiu, în 2010, sunt în curs de finalizare. Mihai David, directorul general al "Hidroelectrica", ne-a declarat: "Noul preţ va fluctua în funcţie de cotaţiile internaţionale pentru aluminiu, în condiţii de profitabilitate pentru "Hidroelectrica" şi "Alro". Dezvoltăm o relaţie pe termen lung cu industria producătoare de aluminiu, care are perspective bune de creştere după reculul cauzat de criza mondială. Vom crea, astfel, şi posibilităţile de dezvoltare a unei întregi industrii prelucrătoare, în aval de "Alro". Practic, prin sprijinirea acestei industrii, vom crea premisele unei creşteri a consumului de energie şi a numărului de consumatori pe care putem să îi câştigăm în portofoliul nostru".

"Alro" este cel mai mare consumator de energie din ţara noastră. De când a preluat mandatul la "Hidroelectrica", Mihai David susţine că a început negocierile pe toate contractele bilaterale încheiate de companie prin negociere directă, în ultimii ani. Domnia sa afirmă că, în a doua jumătate a anului trecut, a obţinut, în urma acestor negocieri, o majorare de 10-12 % a preţului de vânzare a energiei hidro. Pentru 2010, urmează noi negocieri pentru majorări de preţ în cadrul acestor contracte directe, care permit ajustarea anuală a tarifelor.

Producătorul de aluminiu "Alro" Slatina a achiziţionat, în septembrie 2005, contractul cu "Hidroelectrica" de la "Energy Holding", în condiţii comerciale şi amiabile, în urma unor negocieri directe. După cum a declarat conducerea "Alro" la data respectivă, conform contractului valabil până în 2013, producătorul de aluminiu a preluat obligaţiile existente între "Energy Holding" şi "Hidroelectrica", fără să mai negocieze alte clauze în avantajul său. Contractul acoperă aproximativ 75% din necesarul de energie electrică al companiei (n.r. la nivelul producţiei din perioada 2006 - 2008).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb