FINALA EUROPA LEAGUE Bucureştiul, capitala turistică a Europei pentru o zi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 7 mai 2012

Potrivit lui Sorin Oprescu, toate cele 55.000 de locuri ale stadionului vor fi ocupate la finală.

Potrivit lui Sorin Oprescu, toate cele 55.000 de locuri ale stadionului vor fi ocupate la finală.

Primăria Generală a Capitalei încearcă să facă din ziua finalei Europa League o mare sărbătoare populară în Capitală.

Pe lângă pregătirile normale pentru un astfel de eveniment, organizatorii în frunte cu primarul general i-au propus premierului desemnat Victor Ponta şi conducerii Ministerului Educaţiei ca ziua de 9 mai să fie declarată zi liberă pentru toate categoriile de învăţămînt din Bucureşti. Se încearcă astfel să se des-congestioneze şi traficul, cetăţenii fiind rugaţi să îşi lase acasă autoturis-mele şi să apeleze la mijloacele de transport în comun, numărul acestora urmând să fie suplimentat cu 45 de autobuze. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, speră să găsească înţelegere la Guvern pentru ca miercuri copiii să se poată bucura de fotbal alături de părinţi: "Suntem în stare de atenţie mărită, pentru că la acest nivel fiecare detaliu este foarte important, ştim care sunt exigenţele UEFA şi care sunt aşteptările publicului. Acest eveniment trebuie să se desfăşoare impecabil. Am cerut ministrului învăţământului şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să declare data de 9 mai zi liberă pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Urmăm modelul organizării în Bucureşti a summit-ului NATO, ne luăm toate măsurile pentru ca sosirea celor câteva zeci de mii de turişti să nu blocheze Bucureştiul. Am dori ca pe 9 mai şcolile să nu funcţioneze deloc, astfel încât părinţii, bunicii să nu mai aibă o grijă şi un stres în plus cu autocarele care vin către stadion. Poate şi copiii vor vrea să-şi însoţească părinţii la spectacolele alea. Dar nu ţine numai de noi".

Combaterea speculei şi strângerea câinilor fără stăpân sunt alte două obiective majore ale edililor pentru următoarele ore. Sorin Opres-cu a vorbit şi despre problema comercializării de bilete la negru şi a precizat că s-au luat toate măsurile pentru combaterea speculei: "S-a emis o dispoziţie de primar general, iar băieţii de la control pentru două-trei zile au lăsat sarcinile specifice şi se ocupă numai de curăţarea zonei împreună cu cei de la ordine publică, tocmai pentru a nu crea momente penibile şi neplăcute".

Ambasadorul finalei, fostul mare fotbalist Miodrag Belodedici a anunţat în presa din Spania că din semnalele sale iubitorii de fotbal de la noi vor încuraja echipa din Bilbao la acest meci: "Românii sunt nerăbdători să vadă echipa Athletic condusă de domnul Bielsa, surpriza Europei. Este echipa la modă. Surpriza turneului. Traiectoria ei a fost extrem de comentată. Manchester United, Schalke... după jocuri bune. Aş spune că majoritatea românilor ţin cu domnul Bielsa şi echipa sa, deşi admiră şi pe Atletico Madrid. Mi-ar fi plăcut să vină aici Valencia, unde am jucat doi ani. Dar oricum va fi o finală minunată. Două echipe care joacă frumos, pe atac. Vor fi multe goluri. Echipele au personalitatea antrenorilor care le conduc. Domnul Bielsa a oferit experienţa sa unui grup de tineri impetuoşi; Simeone antrenează de mai puţin timp, dar transmite ambiţia sa jucătorilor".

Potrivit lui Sorin Oprescu, toate cele 55.000 de locuri ale stadionului vor fi ocupate la finală. Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Adminis-traţiei şi Internelor (MAI) vor acţiona pe 9 mai. Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri şi 100 de poliţişti de frontieră. Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, vor fi două zone pentru fani, una în Piaţa Constituţiei şi cealaltă în Piaţa George Enescu. Majoritatea suporterilor celor două echipe calificate în ultimul act al competiţiei, aproximativ 25.000 de spanioli, vor veni la Bucureşti în ziua meciului. Aceştia vor fi preluaţi cu mijloacele de transport în comun de la aeroport la stadion, de unde cu alte autocare vor fi duşi spre zonele speciale pentru suporteri, iar cu trei ore înainte de meci vor fi aduşi la stadion. Alţi aproximativ 15.000 de turişti vor petrece cel puţin două zile în Capitală cu ocazia aces-tui eveniment.

Finala Europa League, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată pe 9 mai de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb