FINANCIAL TIMES: Deutsche Bank transferă sute de angajaţi la BNP Paribas

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2019

Deutsche Bank transferă sute de angajaţi la BNP Paribas

Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, se pregăteşte să transfere până la 800 de angajaţi la BNP Paribas SA din Franţa, ca parte a retragerii sale de pe segmentul de investment banking, potrivit unor surse citate de Financial Times (FT).

Conform FT, creditorul francez îşi va asuma controlul diviziei de brokeraj primar aparţinând Deutsche Bank, care oferă servicii pentru fondurile de hedging.

Luna trecută, cele două bănci au dezvăluit un acord preliminar în baza căruia "oferă continuitate" clienţilor Deutsche Bank, într-o acţiune care ar putea ajuta BNP să-şi consolideze prezenţa pe segmentul de brokeraj primar.

Sursele citate de FT menţionează că un acord "mai oficial" va fi dezvăluit în săptămânile următoare, iar clienţii Deutsche Bank vor primi scrisori care le vor explica modul în care va funcţiona transferul.

Oficialii Deutsche Bank şi cei ai BNP au refuzat să ofere declaraţii pe marginea celor publicate de FT.

Una dintre sursele citate a declarat că BNP ar putea plăti o sumă în numerar către Deutsche Bank pentru preluarea controlului afacerii, dar principalul avantaj al acordului este că banca germană, care elimină 18.000 de locuri de muncă într-un plan de restructurare radicală, nu va trebui să plătească disponibilizarea personalului care, în noile condiţii, va fi transferat.

Numărul total al angajaţilor transferaţi către BNP va depinde de numărul clienţilor care acceptă această trecere, mai degrabă decât să-şi mute afacerile în altă parte, a spus una dintre surse. Majoritatea angajaţilor afectaţi sunt din Londra şi New York, dar şi o parte din personalul de back-office din India.

Tot în baza acordului, BNP va primi tehnologia de bază care susţine platformele de tranzacţii electronice cu acţiuni şi de brokeraj primar ale Deutsche Bank, spun sursele.

În ultimii ani, Deutsche Bank şi BNP s-au plasat pe locuri de la şapte la nouă, la nivel mondial, în clasamentele cuprinzând operaţiunile de brokeraj primar, după primele cinci mari bănci de investiţii de pe Wall Street şi Barclays, potrivit datelor Coalition.

Amintim că Deutsche Bank a înregistrat, în intervalul aprilie-iunie 2019, cea mai mare pierdere trimes­trială a sa din ultimii patru ani, pe fondul costurilor generate de planul de restructurare.

Banca a avut un rezultat negativ net de 3,1 miliarde de euro în trimestrul al doilea din 2019, faţă de un profit de 201 miliarde de euro în trimestrul întâi din anul curent, respectiv de 401 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2018. Analiştii preconizau o pierdere de 1,7 miliarde de euro, conform CNBC.

Pierderea trimestrială este cea mai mare înregistrată de bancă după intervalul iulie-septembrie 2015, când atingea 6 miliarde de euro.

Totodată, veniturile din vânzările băncii au scăzut cu 6%, la 6,2 miliarde de euro, în timp ce analiştii anticipau 6,3 miliarde de euro.

Deutsche Bank preconizează că planul său de restructurare va costa, în total, 7,4 miliarde de euro, iar instituţia de credit va reveni pe profit anul viitor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb