FINANŢARE DE 100 MILIOANE DOLARI Primul proiect New Development Bank în Rusia: construcţia a două centrale hidroelectrice

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2016

New Development Bank (NDB) din statele BRICS, cu sprijinul International Investment Bank (IIB) şi Eurasian Development Bank (EDB), va lansa primul său proiect din Federaţia Rusă, care presupune construcţia a două centrale hidroelectrice în republica rusă Karelia, cu o capacitate combinată de 49,8 MW. Board-ul director al NDB a aprobat, în cadrul primei sale adunări anuale din 20 iulie, desfăşurată în Shanghai (China), o finanţare de 100 de milioane de dolari pentru acest proiect.

Conform termenilor proiectului din Karelia, NDB va furniza IIB o finanţare de 50 de milioane de dolari, în baza căreia IIB va deschide o linie de credit pentru JSC "Nord Hydro", în ruble ruseşti. Maturitatea împrumutului este de 12 ani, iar IIB va acoperi riscurile asociate proiectului şi va asista banca BRICS în dezvoltarea operaţiunilor sale în Federaţia Rusă.

"Construcţia hidrocentralelor din Karelia este un rezultat practic al parteneriatului nostru cu NDB şi reprezintă punerea în aplicare a unui proiect pe scară largă în sectorul real al economiei acţionarului nostru principal, Rusia", a declarat preşedintele consiliului IIB, Nikolay Kosov, adăugând: "Susţinerea complexului energetic Karelia cu surse de energie regenerabilă este în acord cu politica de mediu a IIB, care acordă o atenţie deosebită dezvoltării durabile în ţările membre".

Finanţarea în cadrul primului proiect NDB din Rusia are câteva caracteristici unice pentru IIB. Aceasta implică prima linie de credit pentru IIB de la o altă instituţie de dezvoltare şi va deveni cea mai mare finanţare a sa pe termen lung, până în prezent.

Kosov nu a exclus ca banca de dezvoltare să folosească programul său de obligaţiuni în sumă de 100 de miliarde de ruble pentru a atrage fonduri în proiectul menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb