Finanţare olandeză de 400.000 de euro pentru restaurarea ecologică a rîului Jijia

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 28 martie 2005

În luna iunie a anului trecut, Institutul Olandez de Management al Apelor Interioare şi Tratarea Apelor Uzate a oferit 400.000 de euro Direcţiei Apelor Prut, pentru demararea unui proiect de restaurare ecologică a rîului Jijia, în zona localităţilor ieşene Costuleni şi Prisăcani.

Prima etapă a acestui proiect constă în restabilirea cursului apei pe Jijia Veche, iar în cea de-a doua fază se urmăreşte amenajarea unei zone în localitatea Costuleni, care să constituie, primăvara şi vara, un loc de odihnă pentru păsările migratoare, iar pe perioada verii arealul respectiv să fie locul de reproducere al păsărilor de apă şi al păsărilor specifice zonelor mlăştinoase.

Proiectul este considerat a fi unul deosebit de important din perspectiva ecologiştilor, dovadă fiind faptul că adminis-traţia judeţeană ieşeană, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi, filiala ieşeană a Societăţii Ornitologice Române şi Asociaţia Comunitară Cercetaşii României au semnat un Memorandum prin care îşi manifes-tă sprijinul faţă de iniţiativa Direcţiei Apelor Prut, documentul în cauză servind atît la obţinerea finanţării, cît şi la emiterea aprobărilor de principiu din partea Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, în vederea realizării studiilor hidrologice şi topografice ale zonei. Aceste studii au indicat un areal ideal pentru materializarea proiectului, însumînd 250 de hectare de teren, problema constituind-o faptul că suprafaţa vizată nu aparţine Direcţiei Apelor Prut, ci se află în proprietate privată. Ca atare, Direcţia a început negocierile cu proprietarii terenurilor, pînă acum fiind cumpărate cîteva parcele, la un preţ mediu de 180 de euro/hectar, estimîndu-se că pentru cumpărarea întregii suprafeţe necesare va fi nevoie de 45.000 de euro, adică mai bine de 10% din valoarea totală a finanţării oferite de partea olandeză. Responsabilii Direcţiei Apelor Prut speră ca aceste negocieri să avanseze rapid, deoarece proiectul trebuie finalizat în cursul anului 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb