Finanţări nerambursabile prin Banca Transilvania, destinate susţinerii agriculturii şi dezvoltării comunităţilor rurale

G.U.
Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2021

Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania

Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au încheiat un protocol destinat fermierilor şi altor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile, în vederea accelerării absorbţiei fondurilor europene alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2021-2022, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Prin susţinerea investiţiilor realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile, Banca Transilvania doreşte să contribuie la dezvoltarea business-urilor din mediul rural. Susţinem dezvoltarea şi integrarea afacerilor din agribuisness cu scopul de a creşte productivitatea şi valoarea adaugată pentru fermieri, pentru zona rurală, inclusiv prin promovarea egalităţii de şanse în zone mai puţin favorizate. Pe termen lung, ca bancă, vom continua să susţinem dezvoltarea agriculturii în România şi creşterea sustenabilă a acesteia prin finanţare şi educaţie", declară Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania", declară Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania.

Mihai Moraru, director general AFIR, a declarat: "Este evidentă nevoia de capital propriu pe care o au solicitanţii de fonduri nerambursabile pentru a duce la bun sfârşit investiţiile pe care doresc să le realizeze. În acest scop am demarat la nivel de AFIR o serie de acorduri cu instituţii financiare care să ofere condiţii de creditare avantajoase şi eficace. Faptul că una dintre cele mai mari instituţii bancare din România, aşa cum este Banca Transilvania, a răspuns prompt la iniţiativa noastră ne bucură şi ne face să fim încrezători că rezultatele vor fi cele scontate. Vom continua această strategie şi cu alte organizaţii pentru că ne dorim ca beneficiarii noştri să aibă la îndemână şi alte instrumente de sprijin financiar care să faciliteze implementarea proiectelor şi implicit dezvoltarea sectorului de agribusiness".

Cum susţine Banca Transilvania fermierii antreprenori

- BT se adresează tuturor beneficiarilor de fonduri europene din mediul rural - fermieri şi antreprenori care au un business de familie sau ferme, iar în acelaşi timp încurajează înfiinţarea asociaţiilor de fermieri, cooperativelor şi organizaţiilor de producători.

- Banca are propria platformă de soluţii de finanţare, cât şi linii specializate de afaceri, Agribusiness şi Programe Europene.

- Oferta Băncii Transilvania cuprinde produse de pre-finanţare, co-finanţare, scrisori de garanţii bancare şi conturi speciale pentru implementarea proiectelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, indiferent dacă sunt achiziţii simple sau proiecte de extindere, modernizare sau procesare.

- Printr-o vizită la locul pentru care se face investiţa, cu ajutorul inginerilor agronomi şi ai angajaţilor băncii, BT evaluează împreună cu fermierul/antreprenorul mărimea şi viabilitatea acesteia, precum şi finanţarea necesară. Fermierul/antreprenorul este apoi consiliat de bancă pentru alegerea soluţiei potrivite - credit până la primirea fondurilor nerambursabile, credit pe termen lung pentru cofinanţare sau credit pentru TVA şi cheltuieli neeligibile.

Potrivit comunicatului, Banca Transilvania a susţinut până acum proiecte din bani europeni de peste 4 miliarde euro, reprezentând investiţii în agribusiness, industrie, sectorul medical, construcţii etc.

AFIR, aproape 68.000 de contracte de finanţare pentru fonduri europene nerambursabile

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale are ca atribuţie implementarea tehnică şi financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Până în prezent, aproape 68.000 de fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice au încheiat contracte de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pentru a primi fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Valoarea plăţilor efectuate de AFIR, până în prezent, beneficiarilor Programului se ridică la 7,8 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie efectivă a fondurilor alocate de peste 82%. Pentru perioada de tranziţie 2021 - 2022 AFIR mai are la dispoziţie fonduri pentru agricultură şi dezvoltare rurală în valoare totală de 3,28 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta mai trebuia ,sa se bage Banca Transilvania in viata taranului de rand care nu isi permite un avocat in caz de litigiu si nu se poate apara.

    La firma Rosu din Sibiu banca Transilvania a vandut o creanta in mod ilegal catre Camera de Comert Sibiu,simplu...fara scupule,iei bani de la BT si te executa Camera de Comert.

    Dar cum te excuta,pai isi dau un plata un bun imobiliar evaluat la 3 mil euro pentru o creanta cumparata ilegal de la BT cu 725 mii euro,va fii vai si amar de saraci oameni. 

    1. Si atunci lasam analfabetul functional sa se ocupe singur mai departe de ceea ce nici nu stie, nici nu pricepe, dar vrea sa aiba, ca doar asa-i democratic.

      Romania, te iubesc! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb