Finanţele selectează case de avocatură pentru emisiunile de titluri de stat

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 septembrie 2010

Ministerul Finanţelor invită firmele de avocatură, din România sau străinătate, să depună, până pe 22 septembrie, oferte pentru a participa la procedura de selecţie în vederea acordării de asistenţă juridică la derularea programului de emisiuni de titluri de stat în valută pe termen mediu. Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta corespunzătoare din punct de vedere tehnico-economic, informează Mediafax.

În situaţia în care doi sau mai mulţi ofertanţi obţin punctaj egal, departajarea se va face în funcţie de punctajul obţinut la oferta tehnică, se arată în caietul de sarcini, anexat invitaţiei de participare.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, România va fi pregătită să emită obligaţiuni pe termen mediu în euro după jumătatea lui octombrie, parte a unui program pe trei ani care vizează atragerea a 7 miliarde de euro. Vânzarea titlurilor va fi administrată de Erste Group şi Societe Generale.

Fostul ministru al Finanţelor Sebas-tian Vlădescu a declarat, în august, că România ar putea obţine din prima emisiune cel puţin un miliard de euro. În martie, România a vândut pe piaţa internă obligaţiuni în euro pe termen de cinci ani, în valoare de un miliard de euro, cu un cupon de 5%.

În ultima perioadă, în cadrul majorităţii operaţiunilor organizate pe piaţa internă, Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat în lei sub valoarea indicativă, în condiţiile în care a încercat să menţină randamentul la cel mult 7%.

De la începutul acestui an, Minis-terul Finanţelor a împrumutat 25,81 miliarde lei de la bănci prin vânzarea de titluri de stat, echivalentul a două treimi din valoarea programată, de 36,55 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o alta golanie, un alt canal de transfer fara echivalent a resurselor financiare! criteriul de atribuire este grosier neconform si revela o lipsa crasa de expertiza in constructia institutionala a contractelor "grele"! ce-ati zice de un criteriu modal "calitate/cantitate/celeritat e" guvernat de costuri si de succesul licitatiilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb