FIREA: "Discuţiile cu firmele pe marginea caietelor de sarcini pentru reabilitarea reţelei de termoficare, corupţie în văzul lumii"

J.P.
Politică #Construcţii / 18 ianuarie 2021

"Discuţiile cu firmele pe marginea caietelor de sarcini pentru reabilitarea reţelei de termoficare, corupţie în văzul lumii"

Gabriela Firea a criticat intenţia lui Nicuşor Dan de a discuta cu firmele de specialitate pe marginea caietelor de sarcini care vor fi întocmite în vederea reabilitării reţelei de termoficare, susţinând că ar fi vorba despre "un act de corupţie în văzul lumii".

Fire a scris pe Facebook: "Fapta oricărui ministru, primar sau preşedinte de Consiliu judeţean care ar chema nişte firme private cu care să discute despre o licitaţie publică s-ar chema corupţie! Numai pentru primarul dreptei unite este ceva normal. Are antecedente! Ne-a anunţat azi cu mare bucurie ca 'a chemat 8 constructori cu care vrea să vorbească mâine'. Ce să vorbească? Trebuie să facă, nu să vorbească! Specialiştii întocmesc caietul de sarcini fără ingerinţe externe şi se lansează licitaţia, la care participă transparent toate firmele care se consideră capabile să execute acele lucrări."

Aceasta i-a reproşat lui Nicuşor Dan că ar invita la discuţii doar unele firme, iar o consultare de piaţă nu se face aşa conform legii.

"A chema 'la discuţii' doar unele dintre firme şi pe altele nu, în general a vorbi despre termenii unei licitaţii, înseamnă că ai parti-pris-uri, că îi chemi pe băieţii deştepţi din domeniu care mişună pe lângă PNL şi USR - PLUS ori chiar pe lângă sponsorii oculţi din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populaţiei într-un domeniu atât de sensibil. Adică, azi domnul Nicuşor ne-a anunţat că mâine va face un act de corupţie în văzul lumii, dar nu-i pasă, pentru ca el este de dreapta şi nu-i pasă de nimic! Nu aşa se face consultare de piaţă potrivit legii! Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetăţenilor cărora li s-au promis legalitate, transparenţă, acţiune în interes cetăţenesc", a susţinut Gabriela Firea.

Senatorul PSD a adăugat că o licitaţie derulată cu respectarea prevederilor legale "durează minim opt luni", dacă nu se pun la socoteală posibilele contestaţii sau litigii, caz în care poate dura şi doi ani.

"După atribuirea contractului, urmează cele mai grele etape: proiectarea şi avizarea. Iar pentru orice proiect este obligatorie, prin lege, obţinerea a peste 25 de avize, de la diferite instituţii publice şi private. Abia apoi poţi începe execuţia propriu-zisă. Şi nu, nu poţi repara sistemul oricând, oricum şi oriunde. Pentru că lucrările sunt dictate de capacitatea sistemului de a susţine, suplimentar, porţiunile care intră în reparaţie", a explicat Firea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cine da spaga cea mai mare castiga

    Hiena alungată ne da târcoale crezând ca declarațiile mizerabile înseamnă a face ceva pentru cetățenii capitalei “ iubite “.

    Du-te femeie, vezi-ți de casa și copii

    Lasă-ne, lasă-ne, lasă-ne, nu te vrem !  

    Doamna , iese Dragnea, pregateste-te sa fii nasa de cununie ! Sau nu va mai place opereta ?

    1. Esti rautacios frate, ce ai cu bunatatea asta de femeie ? Daca e nasa de cununie va fi si la botez sau viceversa ? Cum o dai si cum i-o dam in opereta ce urmeaza este cel mai important !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb