Firea spune că Nicuşor Dan a amânat numirea pe post a directorilor de teatre şi a păstrat interimatele ilegal

T.B.
Politică / 23 mai

Firea spune că Nicuşor Dan a amânat numirea pe post a directorilor de teatre şi a păstrat interimatele ilegal

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis joi primarului general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, o scrisoare deschisă în care îl acuză că a amânat cu bună ştiinţă numirea pe post a directorilor de teatre şi, "în mod ilegal", a păstrat interimate mai lungi de termenul legal, dar şi că nu şi-a respectat promisiunile din 2020, conform agerpres.

Potrivit sursei, "Domnule Nicuşor Dan, v-aţi depus candidatura declarând: 'cel mai important din campania asta, dincolo de şosele, conducte şi cele care ţin de viaţa completă a bucureştenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur şi simplu respectarea legii, care îşi doresc funcţionarea instituţiilor.' Aveţi dreptate. Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în faţa bucureştenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii şi despre instituţii funcţionale. Schimbarea discuţiei din planul realizărilor administrative, unde aveţi explicaţii mai complicate de dat, spre discuţia despre valori, chiar vi se potriveşte, la prima vedere. (...) Să nu vorbim, deci, despre administrarea Bucureştiului, ci despre valori, despre respectarea legii şi instituţii care funcţionează. Să vorbim despre cum respectaţi legea când, cu bună ştiinţă, amânaţi numirea pe post a directorilor de teatre şi, în mod ilegal - cum aţi şi recunoscut public - păstraţi interimate mai lungi de termenul legal? Nu cumva, încălcaţi legea şi astfel şi una dintre valorile pe care le susţineţi, când declaraţi că numirea nu este o 'urgenţă', după 3 ani şi jumătate? ", a spus Firea în scrisoare.

Ea a precizat că Nicuşor Dan a pus presiune pe un angajat al poliţiei locale să dea o amendă istorică "altfel decât prevede legea", pentru a "produce ştiri", adaugă sursa.

Conform agerpres, "Chiar cred că merită să discutăm despre cum susţineţi funcţionarea primăriei şi de ce instituţiilor care funcţionează în directa dumneavoastră subordonare le-a luat 35 de ore să reacţioneze public într-o situaţie extrem de gravă, cum s-a întâmplat în cazul Ana Oroş? Ce valori şi principii susţineţi atunci când, întrebat de un jurnalist, simplu şi concret, ce aţi făcut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 că 'din cartiere în centrul Bucureştiului se va ajunge în 25 de minute', prima reacţie este să râdeţi şi să driblaţi răspunsul, întrebând dacă promisiunea celor 25 de minute a existat într-adevăr? Din toate aceste motive şi multe altele este mai uşor să pretindeţi că susţineţi 'principii', decât să explicaţi de ce nu aţi făcut ce aţi promis pentru 'şosele, conducte şi cele care ţin de viaţa completă a bucureştenilor'. Problema, domnule primar general, este că recunoscând că încălcaţi principiile pe care pretindeţi că le apăraţi, faceţi aşa-zisul 'rău cel mic' din ce în ce mai mare", a afirmat Gabriela Firea.

Candidatul PSD a mai spus că Nicuşor Dan greşeşte cu bună ştiinţă şi alimentează dezamăgirea oamenilor în faţa lucrurilor concrete care pot fi făcute şi care nu se mai întâmplă, informează sursa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Numai azilele groazei au fost bune.

    Rățușca - boa constrictor va inghiti capitala ca mai apoi timp de 4 ani s-o digere. 

    Burduja va cistiga alegerile fiiind singurul candidat ce are cuprinsa in program distrugerea cartelor de droguri si a celor care le vind .Nici unul dintre concurenti nu zice nimic .Toti tac milc de frica .N.Dan tremura ca varga sau ca salcia batuta de ploaie .Firea o tine una si buna cu teatralismele iar Piedone mai are citeva capatini de usturoi sui citeva felii de salam la pachet .Noi toti vrem sa scapam de droguri ca sa putea a ne creste copii in liniste .Votind Burduja vom scapa de droguri .

    Firutaaa, noi te amanam pe tine la primarie, tura asta mergi la UE si sezi cuminte.

    Furi si tu un porsop doua, niste sapun, etc.  

    Nu mai fi asa lacoma, zi merci, 10 mii euro si alte cheltuieli care o sa le manaresti is bani si aia, nu-s de colea.  

    Tot noi ii platim.

    Hai, pa! 

    A învățat de la psd/pnl. Voi țineți posturile de conducere din administrație in interimat desi Codul administrativ prevede clar ca in 6 luni trebuie organizat concurs pentru ocuparea posturilor, așa țineți administrația sub control, sa va pupe in cur si sa vă angajeze prostii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb