Firebyte Games vrea să schimbe structura de administrare a companiei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 octombrie

Sursa foto: https://firebyte.ro/

Sursa foto: https://firebyte.ro/

English Version

Acţionarii sunt convocaţi la finele lunii noiembrie pentru revocarea membrilor board-ului şi alegerea unui administrator unic

Preţul acţiunilor companiei a mers numai în jos, de la listarea din aprilie 2021

Acţionarii producătorului de jocuri video Firebyte Games (FRB) au fost convocaţi, pentru data de 28 noiembrie, pentru revocarea membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unui administrator unic, cu mandat de patru ani, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Board-ul Firebyte este compus din preşedintele Grigore Chiş, director de dezvoltare în cadrul BRK Financial Group; Adrian Danciu, director general al SAI Broker, societate controlată de BRK şi Mihai Cristian Alexa, ce activează tot în cadrul SAI Broker.

Pentru primele şase luni ale acestui an, producătorul de jocuri a avut o pierdere de 0,8 milioane lei, mai mică decât cea din primele şase luni ale lui 2023, de 0,9 milioane lei, în vreme ce veniturile din exploatare au scăzut masiv, cu 95%. "Această scădere abruptă a fost cauzată de imposibilitatea obţinerii unor contracte noi şi de neînregistrarea de venituri din producţia în curs, ce derivă din capitalizarea costurilor de dezvoltare a jocurilor proprii care în anul precedent au contribuit semnificativ la veniturile operaţionale, respectiv 79,7% în primul semestru din 2023", se arată în raportul companiei aferent rezultatelor primei jumătăţi a anului.

Anul trecut, Firebyte a avut venituri din exploatare de circa 2,2 milioane lei, în scădere cu 66% şi o pierdere de 1,8 milioane lei, faţă de un profit de aproape 1,2 milioane lei în 2022.

Potrivit companiei, rezultatele reflectă schimbarea în strategia de afaceri cu orientare pe dezvoltarea de produse proprii precum şi impactul negativ al contextului macroeconomic dificil prin care trece industria de gaming de la finalul anului 2022. La finele anului trecut, societatea avea cinci angajaţi şi colaboratori, faţă de 27 în decembrie 2022, conform raportului anual.

Firebyte Games a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în luna aprilie a anului 2021, după derularea unui plasament privat, ce a conferit producatorului de jocuri o evaluare de 19,7 milioane lei. Dar preţul acţiunii la bursă a mers numai în jos, astfel încât ieri capitalizarea companiei se ridica la 3,71 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Faliment

    1. De la început, era sortită eșecului, având în vedere că BRK deținea pachetul majoritar.

      FRB, CAB si Romlogic sunt moarte.

      Eu cumpar de sămânță asa de vreo1000 euro , in 3,4 ani poate sa fie de 10 ori mai mult cotatia

      Sper ca glumesti doar!

    Jocurile vor incepe si mai jos.

    ''Cinci bani...''

    Tocmai, ca e BRK pe...felie. 

    Am facut bani frumosi cu FRB la listare, noroc ca am iesit repede din ea, imi amintesc ca am luat cca 300K la 0,56 si le-am vandut pe la 1,3-1,5

    D-le Chiș, d-le Danciu opriți-vă! Vulnerabilizati BRK și aveți raspunderea pentru mii de actionari/ investitori prin compania d-voastra! Renunțați la tâmpeniile astea unde fără să înțelegeți nimic v-ați cocoțat ca administratori pentru bani și SOPuri!

    Aveți analisti buni, cumpărați acțiuni " normale" și, cu răbdare în 4-5 ani vă reveniți și vă salvați " onoarea" grav sifonata!

    Altfel vă fi de rău și nu cred că scăpați de procese.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb